Mikä ihmeen Fall Guys? Faktat, jotka vanhemman kannattaa pelistä tietää

Meillä on innostuttu viime aikoina pelaamaan Fall Guys -nimistä peliä, joten päätin kirjoittaa siitä sanasen tänne blogiinkin. Kyseessähän on nuorten suosiossa oleva värikäs ja humoristinen moninpeli, jota voi paitsi pelata itse myös seurata lukuisten eri tubettajen pelivideoilta.

Mielestäni Fall Guys on tosi kivaa pelattavaa ihan kaikenikäisille ja lapset voi päästää sen pariin turvallisin mielin.

Jos haluat heti nähdä, miten pelaaminen käytännössä sujuu, klikkaa itsesi Youtubeen katsomaan oman lapseni aiheesta tekemä pelivideo!

Seuraavassa taas nopea kirjallinen katsaus Epic Gamesin omistaman Fall Guysin maailmaan.

 

Mistä on kyse?

Fall Guys on hassujen ja vähän kömpelöiden pikku-ukkojen tähdittämä moninpeli, jossa perustarkoitus on läpäistä värikkäitä ratoja kaoottisessa ruuhkassa muiden pikku-ukkojen seassa ryntäillen.

Ratoja ja pelimuotoja on paljon erilaisia, ja omaa ukkoaan voi tuunata persoonallisen näköiseksi erottuakseen joukosta.

Yksi matsi kestää noin kymmenisen minuuttia. Ensimmäisenä maaliin päässyt tai muuten minipelin antaman haasteen läpäissyt voittaa.

 

 

Kenelle sopii?

Fall Guys on PEGI3-peli eli se sopii sisältönsä puolesta kenelle vain. Vaikka ukot ”kuolevat” tiputtuaan vaikkapa ulos radalta, ei pelissä ole minkään sortin väkivaltaa, vaan meno on kilttiä ja hauskannäköistä katseltavaa pienellekin. Tätä peliä voi siis aika huoletta pelailla, vaikka perheen pikkuiset pyörisivät ympärillä.

Vaikka sisältö onkin sopivaa, on itse pelaaminen kuitenkin sen verran haastavaa, ettei ihan kolmivuotiaiden kanssa tähän kannattane vielä tarttua. Enemmän peli on kouluikäisten heiniä.

 

Millä pelataan?

Fall Guys on saatavilla seuraaville laitteille: PC, PlayStation 4 ja 5, Xbox One, Xbox Series X|S ja Nintendo Switch.

Sitä voi siis pelata joko konsolilla tai tietokoneella. Peli ladataan konsolin omasta sovelluskaupasta tai Epic Gamesin pelikaupasta. Pelaamiseen tarvitaan Epic Games -tili.

 

Mitä maksaa?

Fall Guys ladataan ilmaiseksi, mutta pelin sisäisiä ostoja on mahdollista tehdä oikealla rahalla.

Pelin omassa kaupassa on myynnissä hahmoille erilaisia asuja, jotka eivät kuitenkaan ole välttämättömiä itse pelin pelaamiseen. Hauskoja ne ovat silti!

 

Kaverin kanssa

Fall Guys on nettipeli, joten sitä voi pelata yhdessä kavereiden kanssa Epic-tilien kautta, kukin omalla laitteellaan. Kavereiden kanssa muodostetaan oma ryhmä, jonka sisällä olevat pelaajat voivat keskustella pelin aikana keskenään.

Mukana pelikierroksilla on myös vieraita pelaajia, mutta he eivät pääse ottamaan pelaavaan lapseen yhteyttä, kunhan Epic Games -tilin turva-asetukset ovat vain kunnossa.

 

Lisää tietoa Fall Guysista saat surffaamalla Fall Guysin nettisivuille!

 

Lue Viihdevintiöiden jutut myös muista lasten suosikkipeleistä:

Mikä ihmeen Among Us?

Mikä ihmeen Minecraft?

Mikä ihmeen Fortnite?

Mikä ihmeen Roblox?

Mikä ihmeen Brawl Stars?Kategoriat:Pelit, Vinkkipankki, Yleiset artikkelit

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *