Lastenpeli paljastaa, miten dinosaurukset elivät

Tulevat paleontologit saavat hyvää dinosaurustietoutta kirjojen lisäksi myös pelaamalla.

Learny Landin ”Miten dinosaurukset elivät” on suomeksi tekstitetty ja puhuttu hauska sovellus, joka tarjoaa paitsi yksinkertaisia, pelillisiä tehtäviä myös oikeaa tietoa muinaisista jättiläisistä.

Pelin avulla lapsi voi omaksua paljon dinofaktaa itse kokeilemalla ja oivaltamalla.

Sovelluksessa käydään läpi paleontologin työtä ja työvälineitä. Dinosaurusten luita muun muassa ”kaivetaan” maasta omin sormin ja kootaan löydökset kokonaisiksi luurangoiksi.

Muinaisten liskojen kokoon saadaan konkretiaa asettamalla eri asioita, esimerkiksi autoja ja ihmisiä, niiden kanssa suuruusjärjestykseen.

Pelissä tutustutaan myös eri dinosaurusten ruokavalioihin ja elintapoihin sekä pohditaan, missä järjestyksessä evoluution eri vaiheet ovat tapahtuneet.

Peli sisältää tekstiä ja puhetta hyvällä suomen kielellä. Lukutaitoa ei puheen takia pelaamiseen tarvita, mutta varmasti lukutaidottomasta pelaajasta on hauskaa, jos aikuinen lukee eri peliosioiden ja dinosaurusten nimiä ääneen.

Dinosauruksia esittelevässä osiossa dinosaurusten nimet on nimittäin jostain syystä luettu englanniksi ääntäen, vaikka dubbaus muuten suomeksi onkin.

Pelillisesti Miten dinosaurukset elivät ei tarjoa suuria päämääriä tai haasteita. Kouluikäiselle se on suorastaan helppo, vaikka aihe kiinnostaisikin.

Sen sijaan kyseessä on hauska vaihtoehto lasten tietokirjalle. Se tarjoaa lapsentasoista tietoa humoristisessa ja viihdyttävässä paketissa ja antaa sormillekin työtä pelkän lukemisen tai kuunteluun lisäksi.

Suosittelenkin sovellusta niille 4-8-vuotiaille lapsille, jotka ovat ihan erityisen kiinnostuneita dinosauruksista.

Dinosauruspeli lapsille

LUE LISÄÄ: Learny Land on espanjalainen, opettavaisia lastenpelejä tekevä pelifirma. Aiemmin olemme testanneet Learny Landilta muun muassa pelit Mitä valtamerissä on? sekä Naiset, jotka tekivät historiaa.

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: Miten dinosaurukset elivät?
Androidille se löytyy täältä: Miten dinosaurukset elivät?Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, , ,

1 vastaus

  1. Oi wau, tää vois olla tosi kiva meidän pojalle!
    Kiitos vinkistä 🙂

    https://www.kotonajakaupungilla.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *