Luonnonsuojelua ja sukeltelua – opettavainen peli valtameristä

Merten suojelu on tässä opettavaisessa ja hauskassa lastenpelissä vahvasti läsnä. 

Learny Land -pelifirma on julkaissut lukuisia lasten oppimispelejä ja hauska on myös tämä firman kehittämä What’s in the Oceans -sovellus. 

Mertensuojelu ipad-peli

Sovelluksessa tutustutaan nimensä mukaisesti maailman valtameriin. Pinnan alle kurkistetaan niin kylmässä kuin lämpimässäkin ilmanalassa. 

Aloitusnäkymän kuvakkeita tökkäämällä pelaaja pääsee tutustumaan viiteen erilaiseen, iloiseen ja värikkääseen vedenalaiseen ekosysteemiin.

Tutkimisen lisäksi lapsi voi itse luoda vedenalaista maailmaa.

Mertensujelua pelissä. iPad-peli sopii lapsille.

Kyseessä on vapaan leikin pelimuoto, joten pistelaskua tai aikarajoituksia ei ole. Lapsi saa sormella vetämällä täyttää merinäkymää tarjolle tulevilla eläimillä ja kasveilla.

Sitten vain katsellaan eläinten touhuja, leikitään ja opitaan.

Kilpikonna käy munimassa rantahiekkaan ja isommat kalat napsivat pienempia ravinnoksi. Veteen voi laittaa myös sukeltajia ja laivoja. Näin myös ihmisen vaikutus luontoon tulee esiin. 

Laiva voi esimerkiksi laskea veteen verkon, joka napaa delfiinin. Veteen joutuu myös roskia, joita pelaaja voi siivota sormella raahaamalla pois.

Opettavainen meriaiheinen iPad-peli lapsille.

Peli on hauskaa tekemistä jo sellaisenaan, mutta kivan lisän siihen tuovat videot. Sukeltajaa tökkäämällä nähdään sukelluslasien läpi lyhyitä pätkiä oikeasta merimaailmasta.

Mukana on niin merihevosia kuin söpöjä pingviinejäkin. Videot ovat juuri sopivan lyhyitä ja rauhallisia pienellekin katsojalle.

Pidin pelistä erityisesti siksi, että leikin ohessa opitaan luonnon kunnioittamisen tärkeyttä.

Luonnonsuojelu tuodaan pelissä esiin hienovaraisesti mutta  konkreettisesti: Muovipussi ja meduusa muistuttavat toisiaan niin paljon, että kilppari käy napsimassa parempiin suihin molempia.

Pieninkin pelaaja huomaa näin ihan itse, miksi roskaaminen ei ole hyvä juttu. Toki oppimista vahvistaa se, jos aikuinen on mukana leikissä ja juttelemassa aiheesta lapsen kanssa.

Meripeli on puheeton ja tekstitön sekä erittäin helppokäyttöinen. Se sopii leikittäväksi noin 3-5-vuotiaille.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: What’s in the Oceans?

Androidille peli löytyy täältä: What’s in the Oceans? 

 Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *