Virtuaalisen Lego-tornin rakentaminen koukuttaa koululaisen ja vanhemman

Lego Tower on hauska ja värikäs peli, jossa rakennetaan tornia, kerätään Lego-paloja ja kootaan omia Lego-ukkoja.

Jutun lopussa on pelistä plus- ja miinuslista. Kelaa suoraan sinne, jos et jaksa lukea koko postausta!

Lego Tower

Kyseessä on niin sanottu free-to-play-peli: Sovelluksen saa ladata ilmaiseksi, mutta nopeasti edetäkseen voi käyttää oikeaa rahaa. Maksutavan lisäksi myös pelin monimutkaisuus (tai positiivisemmin ilmaistuna monipuolisuus) kielii siitä, ettei kyseessä ole alle kouluikäisten peli.

Sisällöltään Lego Tower on toki pienillekin sopiva. Ei siis haittaa, jos pikkusisarukset ihmettelevät peliä vierestä! Katso pelin traileri tästä!

Lego Tower

Lego Towerissa on tarkoitus koota oma Lego-talo asuinkerroksineen, kauppoineen ja muine palveluineen. Kerrosten kasaantuessa torniin muuttaa asukkaita, jotka voi laittaa kauppoihin töihin ja joiden ulkonäköä voi muokakata vähitellen kerättävillä lisäpalikoilla.

Hauskan lisän peliin tuo sen sosiaalisuus. Sovellus ei sisällä chattiä tai moninpeliä, mutta kavereita voi lisätä ja heidän torneissaan vierailla.

”Postiosio” mahdollistaa myös minifuguurien ja muiden palojen vaihtelun kaverin kanssa.

Pelissä kerätään kahdenlaista pelirahaa, ”bugseja” ja kolikoilla. Valuutalla rakennetaan lisää kerroksia ja edetään pelissä muutenkin. Oikealla rahalla saa ostettua lisää pelivaluuttaa, joten vaikka ilmaiseksi voikin ihan hyvin pelata, kasvaa torni nopeammin oikeaa rahaa käyttämällä.

Lego Tower

Testasimme Lego Towerin yhdessä 9-vuotiaan kanssa ja jäimme heti koukkuun. Jaksoimme molemmat innostua pelistä useamman päivän ajan ja palasimme sen pariin monta kertaa päivässä.

Pelata voi vain pienen hetken kerrallaan kauppojen varastoja täytellen. Tai sitten pelin pariin voi jäädä useammaksikin hetkeksi pieniä tehtäviä suorittamaan ja minifiguureja tuunaamaan.

Meistä hauskinta oli vierailla toisen tornissa ja lähetellä yllätyslahjoja virtuaalisen postin välityksellä.

Mukavaa oli myös se, että peli sisältää niin paljon eri tyylisiä teemoja. Kun itse rakensin värikkään kukkaistornin tyttöhahmoineen, oli tulevalla kolmaluokkalaisella iPadissaan hurja kummitus- ja Ninjago-torni.

Freemium-pelien joukossa Lego Tower on mielestäni sieltä lapsiystävällisemmästä päästä. Toki pelaajan täytyy jo ymmärtää rahan arvo sekä pelirahan ja oikean rahan välinen ero. Pelin sisäinen myynti ei kuitenkaan ole aggressiivista.

Ilokseni esimerkiksi panin merkille, että jos peliraha ei riitä ja peli tarjoaa oikean rahan ostoksia, johtaa sovelluskauppaan punainen nappi ja takaisin peliin pääsee vihreällä napilla. Pieni psykologinen juttu, mutta estänee ainakin jonkin verran vahinkoklikkauksia ostoksille.

Mitään lapsilukkoja peli ei kuitenkaan sisällä, joten pelaajan täytyy todella ymmärtää ostojen arvo tai mikä parempi, sovelluskaupassa olla vain vanhempien tiedossa oleva salasana.

Peli tarjoaa aluksi ilmaiseksi viiden päivän ”Torniklubi”-jäsenyyden, jonka turvin käyttöönsä saa lisäominaisuuksia ja pelin alkuun pääsee vauhdikkaasti.

Jos lapsi tykkää pelistä, on lisäpäivien osto premium-pelijakson jälkeen todella houkuttelevaa. Toisaalta peli on sen verran kiva ja monipuolinen, että mielellään siitä vähän pulittaakin. Saahan sitä kuitenkin testata ilmaiseksi ennen ostopäätöstä!

Pelin on Legolle kehittänyt sama NimbleBit-firma, joka julkaisi jo useampia vuosia sitten Tiny Tower-nimisen sovelluksen. Jos tämä peli sattuu olemaan vanhemmalle tuttu, tietää suunnilleen, mitä Lego-pelikin tarjoaa.

Lue myös: Lego Tower: 5 vinkkiä pelaamiseen

Sovellus ei vaadi nettiyhteyttä peruspelaamiseen, mutta kavereita lisätäkseen täytyy nettiyhteyden olla päällä.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Lego Tower
Androidille se löytyy täältä: Lego Tower

Plussat

Tarpeeksi monipuolinen ja kiinnostava peli Lego-fanille koululaiselle.

Erityisesti lapsille tehty ja heille sopiva sisältö.

Paljon pelattavaa ja kerättävää.

Suomenkieliset tekstit.

Ei ulkopuolisten tahojen mainosvideoita.

Rahattakin selviää eikä lisäostoja tuputeta aggressiivisesti.

Sosiaalinen aspekti mukana lapsille turvallisella tavalla.

Miinukset

Jos oikeaa rahaa ei käytä, on nopeasti edetäkseen pelattava paljon ja usein, mikä on aika ärsyttävää.

Myös moni kiva lisäominaisuus, kuten eri teemat ja kattokoristeet jäävät kokeilujakson jälkeen ilman oikeaa rahaa pois käytöstä.

Sovellus mainostaa suoraan pelissä nähtäviä Lego-settejä ja sisältää linkkejä Legon sivuille.Kategoriat:7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *