Eläinten kanssa lomalle – värikäs ja hauska Nampa Holiday sopii pienimmillekin pelaajille

Lomalla on luontevaa pelailla kesäpuuhiin liittyvää peliä, ainakin jos sattuu sadepäivä tai jos mummolaan tuntuu takapenkillä istuen olevan matkaa ainakin tuhat kilometriä.

img_0221

Suomalaisen Sara Vilkon luotsaama Nampa Desing on julkaissut pienille kesälomalaisille hauskan ja värikkään sovelluksen, jossa on kahdeksan loma-aiheista minipeliä. Nampa Holidayssa susi, possu ja linnut lähtevät reissuun lapsen valinnan mukaan lentäen, junalla tai bussilla sekä touhuavat lomakohteessa muun muassa rannalla, vesiliukumäessä ja banaaniveneilemässä.

Peli on värikäs, humoristinen ja helppokäyttöinen. Se ei sisällä lisäostoja eikä mainoksia, ja sen voi huoletta hankkia jo parivuotiaalle lapselle tökittäväksi. Pelattavaa on sopivan runsaasti aina junan ja lentokoneen ohjaamisesta ja bussin maalaamisesta hiekkalinnojen rakenteluun.img_0224

Vaikka kyseessä on selvästi pienten peli, jaksoi melkein kuusivuotiaskin pelata sitä innoissaan. Hauskinta Testitenavasta oli junan ohjaaminen vaihteita vaihtamalla sekä matkustajien noukkimen matkan varrelta itse koristellun bussin kyytiin.

Eläinten juuttuminen vesiliukumäkeen ihmetytti ja nauratti. Samoin kävi ukkospilvestä löytyneen sähkökitaraa soittavan linnun kohdalla – pelissä on paljon pieniä hassuja yllätyksiä, joten pelikokemus ei ole aina ihan samanlainen.

img_0218

Lomapeli on jo kolmas Nampa-sarjan peli. Se vastaa hengeltään aiempia metsä- ja tivolipelejä, mutta on edeltäjiään monipuolisempi.

Itse pidän Nampa-pelien yksinkertaisuudesta ja huumorista. Pelit ovat ulkonäöltään lasta miellyttävän värikkäitä, mutta ruudulla ei ole mitään ylimääräistä. Peleissä ei myöskään voi mokata tai hävitä, ja apuakin ruudulle ilmestyy, jos peli ei edisty. Pelata saa vapaasti omassa tahdissaan, mutta kun yhtä osiota on tahkottu tarpeeksi, laskeutuu katosta Nampa-pelien tavaramerkki, diskopallo, ja eläimet ryhtyvät tanssimaan.

img_0220

Nampa Holiday sekä uudempi Nampa Party ovat saatavilla ainoastaan iOS-laitteille, mutta sarjan aiemmat, oikein oivalliset Nampa Forest ja Nampa Tivoli löytyvät myös Androidille.

Katso pelin traileri.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa HolidayKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *