Tabletti mukaan matkalle – mitä lastenpelejä voi pelata ilman nettiyhteyttä?

Lomat lähestyvät, ja monessa perheessä mietitään tekemistä takapenkille tai lentokoneeseen. Nettiyhteyden puute rajoittaa silti reissussa pelien käyttöä.

Minulta kysytäänkin usein, mitä pelejä lapselle voisi ladata offline-tilassa pelattavaksi.

Vastaus on helppo: Melkein mikä vain Viihdevintiöt-blogissa esitellyistä noin kahdesta sadasta sovelluksesta kelpaa!

Lasten pelit tarvitsevat todella harvoin nettiyhteyttä. Nettiä kaivataan tavallisesti sellaisissa peleissä, joissa sovelluksen sisällä ostetaan etenemiseen tarkoitettuja timantteja tai joiden idea on pelata muita pelaajia vastaan. Tässä blogissa ei sellaisia pelejä ole esitelty kuin pari, ja niissäkin nettiyhteyden vaatimus on erikseen mainittu.

Klikkaa siis tuosta sivun ylälaidasta ”Etsi peliä” ja ala selata. Tai valitse alta jokin meidän lomasuosikeista.

Kuten tavallista, olemme testanneet pelit iLaitteilla. Kaikki mainitut sovellukset ovat kuitenkin tarjolla ainakin myös Androidille.

Lue myös: 25 parasta lastenpeliä, jotka eivät vaadi nettiyhteyttä

 


Pango Fox Factory

Jospa takapenkillä treenattaisiinkin koodausvalmiuksia! Hauska koodauspeli alkaa tilanteesta, jossa pyörremyrsky rikkoo eläinhahmojen taloja ja muita rakennuksia. Korjauspuuhiin on ryhdyttävä, mutta tehtävää on paljon.

Lapsen tehtäväksi jää korjata rikki menneitä rakennuksia tuottamalla niiden osat pala palalta tehtaan liukuhihnalla. Tarkoitus on työstää liukuhihnaa niin, että ulos tulee aina toivotunkaltaisia osasia.

Välillä liukuhinasta puuttuu osa, joka täytyy raahata sormella paikoilleen, toisinaan taas osaset tulevat ulos väärinpäin tai ne ovat vääränvärisiä ja ne pitää kääntää tai maalata. Ongelma pitää itse hoksata ja osata ratkaista. Aina ei ole ihan helppoa, joten haastetta riittää pidemmäksikin aikaa!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pango Fox Factory
Androidille se löytyy Google Play -kaupasta: Pango Fox Factory
sekä Amazonin sovelluskaupasta: Pango Fox Factory

 

img_0435
Sago Mini Plane Adventure

Jos matkalle lähdetään lentäen, sopii tämä peli matkatekemiseksi mitä parhaiten. Formaatti on tuttu saman sarjan auto– ja laivapeleistä: Ensin valitaan kiva kulkupeli ja ei kun lennolle lomakohteeseen. Matkan varrelta löytyy kivaa ja värikästä tökittävää perheen pienimmille. Hahmot ovat suloisia ja peli helppo käyttää. Ei aikarajoituksia tai pistelaskua, vaan leppoisaa leikkiä.

Peli ladataan ilmaiseksi ja sitä saa kokeilla kuusi pelikertaa ennen pelin lopullista lunastamista.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Planes Adventure
Androidille peli löytyy täältä: Sago Mini Planes Adventure

 

Pikku kakkonen ilmainen sovellus lapsille

 Pikku Kakkonen

Pikku Kakkosen sovelluksessa riittää paljon rauhallista ja kehittävää puuhaa sekä taaperoille että isommille lapsille.

Sovellus on suomeksi puhuttu ja se sisältää paljon värikästä tutkittavaa, useamman hauskan minipelin sekä lastenohjelmista tuttuja hahmoja.

Jos lapsiperheessä on yksikin älylaite, pitäisi Pikku Kakkosen kuvakkeen löytyä sieltä. Jos et siis jaksa miettiä monien eri äppien välillä, ota tämä!

Lue lisää tästä

Lataa Pikku Kakkosen sovellus tästä: iOS, Android

 

Hoopa City 2

Oletteko menossa rantalomalle vai suuntaatteko ehkä kaupunkiin? Ja kyllä Hoopa City 2 -sovelluksella saa aikaan kelpoa mökkimaisemaakin. Kaupunkisuunnittelupelissä lapsi saa luoda oman unelmiensa ympäristön kuului siihen sitten villinä risteileviä autoteitä tai loputon hiekkaranta. Pelin idea on yhdistää erilaisia elementtejä toisiinsa ja luoda aina uudenlaisia rakennuksia omaa kaupunkia koristamaan. Omaan kaupunkiinsa voi laittaa myös eläinasukkaita puuhailemaan ja leikkiä niillä kuin nukeilla konsanaan! Peli ruokkii nokkeluutta, luovuutta ja pitkäjänteisyyttä. Se sopii 3–7-vuotiaille.

Lue lisää: Koko arvio

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Hoopa City 2
Androidille peli lytyy täältä: Hoopa City 2

 

img_9668

 Thinkrolls 2

Thinkrolls 2 ja myös sitä edeltänyt Thinkrolls ovat hyvää ja hyödyllistä ajanvietettä. Palkitussa ja nokkeluutta vaativassa älypelissä kuljetetaan söpöjä pyöryläisiä ukkeleita tasolta toiselle samalla esteitä ohittaen ja pulmia ratkoen. Pelin tuoksinassa opitaan fysiikan laeista ja joudutaan käyttämään hyväksi jo aiemmin opittua. Pelissä on kaksi vaikeusastetta: 3–5-vuotiaille ja yli 5-vuotiaille. Tekemistä riittää siis monenikäiselle köörille. Peliä voi hyvin pelata myös kahdestaan kaverin kanssa.

Lue lisää: Koko arvio

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Thinkrolls 2
Androidille peli löytyy täältä: Thinkrolls 2

 

+1 Sittenkin lastenohjelmia?

Tablettiin on mahdollista ladata myös lastenohjelmia, joita voi katsoa offline-tilassa. Olemme testanneet matkoillamme Netflixiä ja hyvin toimii!Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Vinkkipankki, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *