Pango Fox Factory on opettavainen koodauspeli lapsille

Testissä: Pango Fox Factory

Lapsille on tarjolla niin paljon hyviä koodauspelejä, että jokaiselle löytyy varmasti mieluisa ja omaan tarpeeseen sopiva.

Studio Pangon julkaisema Pango Fox Factory on hyvä esimerkki toimivasta pulmapelistä, jonka tarkoitus on opettaa pienille lapsille koodausvalmiuksia.

Pango Fox Factory on koodauspeli lapsille

Peli alkaa tilanteesta, jossa pyörremyrsky rikkoo Pango-peleistä tuttujen eläinhahmojen taloja ja muita rakennuksia. Korjauspuuhiin on ryhdyttävä, mutta tehtävää on paljon.

Kuten tehokkaassa ongelmanratkaisussa yleensäkin, tässäkin tapauksessa urakkaa lähdetään työstämään palanen kerrallaan.

Lapsen tehtäväksi jää korjata rikki menneitä rakennuksia tuottamalla niiden osat pala palalta tehtaan liukuhihnalla. Tarkoitus on työstää liukuhihnaa niin, että ulos tulee aina toivotunkaltaisia osasia.

Pango Fox Factory on koodauspeli lapsille

Välillä liukuhinasta puuttuu osa, joka täytyy raahata sormella paikoilleen, toisinaan taas osaset tulevat ulos väärinpäin tai ne ovat vääränvärisiä ja ne pitää kääntää tai maalata. Ongelma pitää itse hoksata ja osata ratkaista.

Vaikka alkuasetelma on rikkimenneine taloineen kurja, on pelin tunnelma silti iloinen ja kannustava.

Pango Fox Factory ei sisällä puhetta tai tekstiä, joten se sopii hyvin pienellekin pelaajalle.

Ihan helpoin peli se ei kuitenkaan ole, joten suosittelen sitä suurin piirtein viskari-eskari-ikäisille ja sitä vanhemmille lapsille. Vähemmän harjaantuneiden pikku koodareiden kannattaa aloittaa vaikkapa saman sarjan One Road -äpistä, joka on hieman helpompi älypeli.

Muita hyviä koodauspelejä lapsille löytyy tästä jutusta: Nämä pelit opettavat lasta ratkaisemaan ongelmia ja koodaamaan

Oman lapsen osaaminen ja innostus on helppo testata, sillä peliä saa kokeilla ilmaiseksi. Maksaa tarvitsee vasta, jos haluaa edetä pelissä ensimmäisestä tasosta eteenpäin.

Peli on kokeilun jälkeen kertamaksullinen. Pango-pelit eivät sisällä mainoksia tai jatkuvia lisäostoja. Ne eivät myöskään kerää pelaajista turhaa dataa, joten ne ovat turvallisia digileluja pienille lapsille.

Viihdevintiöiden testaamiin muihin Studio Pangon peleihin voit tutustua tästä linkistä

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pango Fox Factory
Androidille se löytyy Google Play -kaupasta: Pango Fox Factory
sekä Amazonin sovelluskaupasta: Pango Fox FactoryKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *