Kannustava ja värikäs labyrinttipeli panee lasten aivot raksuttamaan

Testissä: Pango One Road

Iloisista eläinpeleistä tunnettu Studio Pango on julkaissut pulmapelin, joka vaatii lapsilta ongelmanratkaisukykyjä.

Pango One Road -pelissä ohjastetaan pesukarhuhahmoa, jonka tehtävänä on viedä kansi maassa olevan kolon päälle. Pelaajan tehtävänä on piirtää sormellaan pelialueelle reitti, jota pitkin kulkemalla pesukarhu pääsee aukon luo kansi mukanaan.

Kun reitti on piirretty, painetaan nappia ja katsotaan, onnistuuko pesukarhu vai ei. Onnistumisen jälkeen satelee kiitoksia, ja peli siirtyy seuraavan pulman pariin.

Pango one road

Tehtävät vaikeutuvat pikku hiljaa. Ylemmillä tasoilla pesukarhu voi napata mukaansa myös muista Pango-peleistä tuttuja eläinhahmoja, jotka jäävät tepsuttamaan päähahmon perässä.

Lisäksi pelialueelle ilmestyy kerättäväksi lahjapaketteja, joita noukkimalla hahmolleen saa erilaisia hattuja ja vaatteita.

Pango One Road on suunnattu lapsille noin 4-vuotiaasta kouluikään. Testasimme sitä himpun alle 4-vuotiaan kanssa, ja ainakin tämä testihenkilö ratkaisi ykköstason ihan hetkessä, kun äiti oli ensin selittänyt, mitä pelissä pitää tehdä.

Vaikeammille tasoille tultaessa haastetta tuli sen verran lisää, että lapsi tuli pyytämään vanhemmilta apua saadakseen kerättyä kaikki lisäpalkinnotkin. Ylimmillä tasoilla pulmia ratkottiinkin yhdessä koko perheen voimin. 

Peli haastoi ja motivoi mukavasti lasta, joka on aiemmin pelannut enimmäkseen pikkulasten pelejä. Tässä pelissä on ihan oikeasti pelaamisen tunnelmaa, vaikkei pistelaskua tai ajanottoa olekaan. Yksi pelaamisen kiva puoli onkin, että lapsi saa viettää kullakin tasolla oman aikansa ja miettiä siirtoaan rauhassa. Kokeillakin saa niin monta kertaa, että onnistuu, joten liian stressaavaksi peli ei äidy. 

Varsinkin pienempien kanssa vanhemman täytynee kuitenkin varautua auttamaan. Ja mikäpäs siinä, yhdessä pelaaminen on kivaa!

Sovellus ladataan ilmaiseksi, ja ensimmäisen tason saa pelata läpi maksutta. Kaikkien seitsemän tason pelaaminen vaatii koko sovelluksen lunastamisen 3,99 euron hintaan. Yhteensä pelattavaa maksullisesta kokonaisuudesta löytyy yli 70 pulman verran.

Pango One Road ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia eikä pelinsisäisiä lisäostoja täysversion lunastamista lukuun ottamatta.

Ostos on sen verran heppoisen lapsilukon takana, että suosittelen pelin lunastamista ennen kuin lapsen jättää yksin puuhailemaan tai ainakin kunnollista salasanaa omaan sovelluskauppaan. Alle 4-vuotias testipelaaja ratkaisi nimittäin lapsilukon itsenäisesti ihan silmänräpäyksessä.

Yhteenvetona sanoisin, että peli on hauska, kannustava ja kehittävän oloinen. Jos lapsen haluaa tutustuttaa pulmapeleihin, voisi Pango One Road olla ensimmäisiä kokeiluja genren pariin. 

Muita hyväksi havaitsemiani pienten lasten pulmapelejä löytyy täältä.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango One Road
Androidille se löytyy täältä: Pango One Road
Tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassaKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *