Lego Bricktales tarjoaa kinkkisiä palikkapulmia isommille lapsille ja aikuisille

Lego Bricktales

Testissä: Lego Bricktales

Viime aikoina mielessäni on ollut kaksi mobiilipeleihin liittyvää toivetta. Ensinnäkin olen halunnut hankkia niin sanotusti järkevää pelattavaa isomman koululaiseni kännykkään.

Lisäksi olen metsästänyt sovelluskaupoista yhä harvinaisemmiksi käyviä kertamaksullisia pelejä jatkuvasti juoksevien kuukausimaksujen tai free-to-play-ansojen sijaan.

Vastikään mobiilialustoille julkaistu Lego Bricktales vastasi yllättäen molempiin toiveisiin.

Kyseessä on laadukas ja sopivan haastava pulmapeli isommallekin Lego-fanille. Kaiken lisäksi pelin saa kokonaan itselleen noin kuudella eurolla. Ei lisämaksuja eikä mainoksia!

Lue myös: Tiedä mitä lapsesi pelaa – mistä pelintekijät saavat rahansa?

Lego Bricktales

Lego Bricktales yhdistää hauskan Lego-seikkailun ja rakentelupulmat. Aiheestaan huolimatta se ei ole ihan pienten lasten peli, vaan aikuinenkin saa todella pähkäillä palikoiden yhdistämisessä.

Pelin juoni on seuraavanlainen: pelaajan on autettava hieman hassahtanutta keksijävaariaan tämän perustaman huvipuiston pelastamisessa. Matkalla on rakennettava Lego-palikoista esineitä, jotka ilmestyvät sitten sellaisenaan pelimaailmaan pelaajan avuksi.

Sinällään pieni yksityiskohta tekee pelistä yksilöllisen ja hauskankin. Pulman kun voi ratkaista joskus useammalla eri tavalla, ja pelaajan oma tuotos on sitten se, joka pelinäkymään jää esille.

Lego Bricktales on englanninkielinen. Yleensä suosin suomenkielisiä pelejä suomenkielisille lapsille, mutta tällä kertaa kieli ei ole ongelma. Pelin kohderyhmä kun todennäköisesti jo harjoittelee vähintäänkin enkun alkeita ja saa näin hyvää harjoitusta opintoihinsa.

Tarinaa vievät eteenpäin kohtalaisen runsaasti tekstiä sisältävät puhekuplat, joita ei tarvitse peliä pelatakseen kuitenkaan lukea kovinkaan tarkasti. Joskin pelaaminen on hauskempaa, kun tietää, mitä tarinassa tapahtuu.

Ohjaaminen ja rakentaminen onnistuvat melko mutkattomasti puhelimen tai tabletin kosketusnäytöllä esineitä sormella liikuttamalla. Rakentamiseen voi käyttää halutessaan myös nuolinappuloita.

Lego Bricktales tuntuu muutamien testauskertojen perusteella laadukkaalta ja laajalta, ”oikealta peliltä”.

Kyseessä ei siis ole mikään aivotonta napsuttelua sisältävä mobiiliäppi. Siinä mielessä hinta tuntuu enemmän kuin kohtuulliselta. Aiemmin peli on julkaistu myös eri konsoleille, ja sitä voi myös pelata tietokoneella.

Pelille on hankala antaa ikäsuositusta, koska lasten taidot ja kiinnostuksenkohteet vaihtelevat. Peli ei ole ihan helppo ja vaatii keskittymistä, joten apuna kannattaa varautua olemaan, jos pelaamassa on pienempi koululainen. Sisällön puolesta peli sopii kyllä kaikille, mutta vaikeustaso lienee sellainen 9+.

Lue lisää Lego Bricktalesin omilta nettisivuilta.

Jos aihepiiri kiinnostaa, myös Lego Tower on tustustumisen arvoinen mobiilipeli, joka on suunnattu isommille lapsille! Pelistä voit lukea lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Lego Bricktales
Androidille sen voi ladata täältä: Lego Bricktales

Saatavana myös PC:lle sekä konsoleille.Kategoriat:9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *