Parhaat digileikit ja ensisovellukset taaperolle

Vauvoille ja taaperoille on tehty runsain mitoin sovelluksia, ja niiden ihmettely onkin hauska tapa viettää yhteistä ja vuorovaikutteista aikaa jo ihan pienen lapsen kanssa.

Parhaat pienten lasten ”pelit” ovat kuin interaktiivisia kuvakirjoja. Ne tarjoavat pikkuiselle sopivan rauhallista tutkittavaa sekä tietysti onnistumisen kokemuksia.

Sanomattakin on selvää, että pääasia on valita lasta varten oikeanlainen, turvallinen peli, joka ei stressaa tai koukuta vaan tarjoaa alustan lapsen vapaalle leikille.

Lue myös: Vanhempien pitää vaatia lastenpeleiltä enemmän – ja oppia maksamaan laadusta

 

Taaperolle sovellusta valitessa avainsanoja ovat turvallisuuden lisäksi selkeys, rauhallisuus ja kiintoisa äänimaailma.

Ohessa muutama loistava, kriteerit täyttävä vaihtoehto. Kaikkein eniten taapero saa peleistä irti, kun leikkihetki on vanhemman ja lapsen yhteinen!

VINKKI: Jos sovellukset vielä mietityttävät, kokeilkaa käyttää älylaitetta ensin ”ruuduttoman ruutuajan” leikeissä. Esimerkiksi valokuvia hyödyntävä piilosleikki sopii jo parivuotiaan kanssa leikittäväksi. Katso leikkiin ohjeet tästä!

 

Onni & Ilona Iloiset eläimet

Kotimainen katselukuvasovellus sopii erinomaisesti jo vaikka alle yksivuotiaalle. Värikkäät eläinkuvat ja ystävälliset kasvot ovat tuttuja vauvojen kuvakorteista ja ne ovat selkeitä katsella ja ihmetellä.

Sovelluksessa ei tapahdu paljoakaan, joten se on juuri sopivan interaktiivinen pienille. Ruudulla ei nähdä vauhdin hurmaa, vaan ainoastaan hieman liikettä ja ääntä.

Kuvat reagoivat pelkkään summittaiseen kosketukseen, joten ”pelaamisen” riemun kokee motorisilta taidoiltaan vielä kehittymätönkin vauveli.

Erinomainen, kotimainen vaihtoehto perheisiin, joissa laitteisiin tutustuminen halutaan aloittaa niin varhain kuin mahdollista.

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: Onni ja Ilona: Iloiset eläimet

 

Ensisanat

Tutki ja tökkää -tyylisessä Ensisanat-pelissä opetellaan uusia sanoja. Peli on hyvin yksikertainen ja pienenkin helppo käyttää. Opeteltavien sanojen joukossa on on ruokia, eläimiä, vaatteita, ruumiinosia, leluja, kulkuneuvoja sekä esineitä ulkona ja kotona.

Sovelluksella voi leikkiä niin, että yksinkertaisesti painelee asioiden ja esineiden kuvia ja kuuntelee ääneen suomeksi puhuttuna kuvassa olevan asian nimen.

Pidemmälle sanojen opettelussa edenneet voivat saada leikkiin lisähaastetta etsimällä pyydettyä asiaa kolmen vaihtoehdon joukosta.

Lue pelistä lisää

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: Ensisanat
Androidille se löytyy täältä: Ensisanat

 

Pelejä taaperolle

Tongo Music

Pienimmille pelaajille sopii rauhallinen ja värikäs meno. Erityisen tästä pelistä tekee se, että sen taustalla soi klassinen musiikki.

Tongo Music -peliä osaa pelata jokainen. Kaikki hoituu vain ruutua tökkimällä. Mitä tapahtuu, kun kosketan kissaa? Entä mikä kappale käynnistyy siiliä tökkäämällä? Värikkäät hahmot heräävät eloon ja musiikki soi. Tässä sovelluksessä pääosassa ei ole nopeus ja pisteiden kerääminen, vaan rauhallinen katselu ja kuuntelu.

Pelille on tehty myös jatko-osa, Tongo Circus, joka sopii niin ikään hyvin pikkuisille.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tongo Music
Androidille peli löytyy täältä: Tongo Music

 

Onni & Ilona: Iloiset palaset

Peli nokkelille taaperoille! Iloiset palaset on värikäs palapelisovellus taapero- ja leikki-ikäisille lapsille.

Kotimainen peli kuuluu kuvakorteistakin tuttuun Onni & Ilona -sarjaan ja on jatkoa aiemmin mainitulle Iloiset eläimet -apille. Pelissä kootaan erittäin yksinkertaisia palapelejä ja ihastellaan värikkäitä ja ystävällisen näköisiä eläinhahmoja.

Pelissä ei ole turhaan kikkailtu liian pikkutarkoilla yksityiskohdilla, vaan kuvituksen selkeydellä on hienosti otettu huomioon aivan pienimmät pelaajat.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Onni & Ilona: Iloiset palaset

 

pelejä taaperolle

Puzzle Shapes

Sovelluksessa on tarkoitus tunnistaa värejä ja muotoja sekä rakentaa mallin mukaan yksinkertaisia 3D-rakennelmia. Laskemistakin tulee vaivihkaa harjoiteltua.

Tehtävänä on esimerkiksi raahata pinkki tähden muotoinen kappale sormella samanlaisen palikan päälle tai yhdistää palikat, joissa on yhtä monta pistettä. Pitkälti pelissä on siis kyse parien tunnistamisesta. Epäonnistuminen ei haittaa eikä virheitä lasketa. Kokeilla voi niin monta kertaa, että onnistuu.

Tehtäviä on yli 200 ja ne vaikeutuvat vähitellen. Peli sopii yli 2-vuotiaille.

Lue lisää tästä

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Puzzle Shapes
Androidille peli löytyy täältä: Puzzle Shapes

 

Nampa Town

Kun ollaan hankkimassa sisältöä ihan pienimpien taapertajien pädeihin, ei Nampa-pelien kanssa voi mennä vikaan. Pelisarjan supersymppikset eläinhahmot ovat ihanan positiivisia leikkikavereita pienelle lapselle.

Nampa Townissa pelaaja pääsee kirkkaanväriseen pikkukaupunkiin keksimään ihan omia tarinoita siitä, mitä eläimet voivat eri liikkeissä ja kaupungin kaduilla puuhata. Hahmoja liikutellaan sormella raahaamalla ja paikkoja tutkitaan tökkimällä. Lapsen johdolla eläimet käyvät syömässä, autoajelulla ja vaikka tanssimassa!

Kerrassaan ihastuttava sovellus on myös vanhemman mieleen, sillä on se on täysin lapsiturvallinen ja pikkuisen voi antaa leikkiä sillä huoletta ihan itse.

VINKKI: Tutkikaa sovellusta lapsen kanssa yhdessä kuin kuvakirjaa. Mitä eläimiä, värejä, muotoja ja esineitä löydätte?

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa TownKategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Vauvat

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *