Mini Morfi Math opettaa lapsille matikkaa jäätelötikkujen ja pizzan avulla

Testissä: Mini Morfi Math

Kun alle kouluikäiset harjoittavat matikkavalmiuksiaan, täytyy tekemisen olla hauskaa ja konkreettista. Sellaista oppiminen toden totta on Fuzzy House -pelifirman tekemässä uudessa Mini Morfi Math -sovelluksessa.

Fuzzy House on tunnettu lastenpeleistä, joissa seikkailee realistisen tuntuisia, todella sympaattisia pelihahmoja. Uudessa pelissä hahmot on ”tehty” pullonkorkeista ja ne ääntelevät vähän samoin kuin Itse ilkimys -leffan kätyrit eli aika söpösti.

Pelin idea on tutkia numeroita, lukumääriä ja muotoja maailmassa, jossa Mini Morfit asuvat. Heidän talojaan tökkäämällä pääsee tekemään pieniä tehtäviä kuten kokoamaan jäätelötikuista autoja, tekemään erimuotoisista osista veneitä tai kasveja ja leipomaan pizzaa.

Tehtävät on samalla leikkisiä ja opettavaisia. Minimorfit kannustavat lasta iloisin ilmein ja innokkain äännähdyksin.

Lapsen tekemät esineet eivät katoa leikin jälkeen, vaan ne jäävät Mini Morfi -maailmaan leikittäviksi seuraavilla pelikerroilla. Maailma siis tavallaan kehittyy lapsen leikin tuloksena.

(Huom! Pelin etusivulla on nollausnappi, jonka merkitys kannattaa lapselle selittää. Napista peli alkaa alusta ja kaikki tehdyt esineet katoavat.)

Mini Morfi

Kaikessa tekemisessa on hauskanpidon lisäksi mukana matematiikkaa; muotojen tunnistamista, mittaamista, symmetriaa ja lajittelua sekä lukumäärien hoksaamista. Lukea tai laskea ei pelatakseen kuitenkaan etukäteen tarvitse.

Peli sopii alle kouluikäisille ja sen pelaaminen on lapselle itsekseenkin varmasti mielekästä puuhaa. Jos aikuinen pelaa lapsen kanssa yhdessä, saa pelistä kuitenkin enemmän opetuksellista sisältöä irti. Muotojen ja numeroiden nimiä voi kertoa lapselle ääneen, ja lasta voi sanallisesti kannustaa hankalammissa kohdissa.

Sovelluksen etusivulta löytyy suomeksi kirjoitettu vanhempien osio, jossa jokaisen minipelin opetuksellinen tarkoitus on erikseen selitetty. Nämä kannattaa vilkaista läpi ennen leikin alkua.

Olemme aiemmin pelanneet samalta kehittäjältä ihanaa Fuzzy House -nukkekotipeliä sekä niin ikään söpöjen pehmoeläinten tähdittämää Wonder Woolliesia. Mini Morfi Math on selkeästi opetuksellisempi kuin edeltäjänsä, mutta sama symppis tyyli siinä jatkuu.

Mini Morfi Math ladataan ilmaiseksi sovelluskaupasta ja sitä saa kokeilla hieman maksutta. Koko sovellus maksaa reilut viisi euroa eikä sen pulittamisen jälkeen enää tarjota muita ostoksia. Peli ei sisällä mainoksia ja valmistaja ilmoittaa, ettei se myöskään kerää pelaajistaan mitään dataa.

Näiden tietojen valossa voi siis sanoa, että Mini Morfi Math peli on mitä mainiointa ja kehittävintä tekemistä alle kouluikäisille lapsille.

VINKKI: Pelissä autoja kootaan esimerkiksi napeista ja jäätelötikuista. Voisiko ideaa kokeilla tosimaailmassakin? Mitä pelin pikkuesineitä kotoa löytyy?

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Mini Morfi Math
Androidille se löytyy täältä: Mini Morfi MathKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *