Värikkään virtuaalikuusen voi koristella mihin tahansa lapselle tuttuun paikkaan

Kotoisten mäntyjen ja kuusten keskelle kasvoi hetkessä virtuaalinen joulupuu.

Testissä: Dr. Panda AR Christmas Tree

Lapsille suunnatussa AR-pelissä pystytetään virtuaalinen joulukuusi lapselle tuttuihin paikkoihin. Apuna käytetään iPhonea tai iPadia.

Leikki-ikäisille pelejä tekevä Dr. Panda on julkaissut jo muutama vuosi sitten luovuuteen kannustavan, jouluaiheisen sovelluksen, jossa hyödynnetään lisättyä todellisuutta ja pelaajan ympärillä olevaa tosi maailman näkymää.

Pelin idea on luoda ja koristella oma joulukuusi lastenhuoneeseen, päiväkodin pihalle tai vaikkapa lähimetsään.

Joulukuusta tarkastellaan pelilaitteen läpi ja koristellaan sitä sormella erilaisia koristeita oksille raahaamalla.

Kun peliä pelaa useammin, saa uusia koristeita vähitellen lisää. Tarjolla on perinteisiä palloja ja valoja, mutta myös Dr. Pandan peleistä tuttu pandahahmo ilmaantuu puuhun ripustettavaksi.

Kuusta voi konkreettisesti ”kiertää ympäri” oikean maailman tilassa liikkuen ja siitä voi ottaa kuvia niin, että kaveri poseeraa sen vieressä.

Sovelluksesta riittää iloa ainakin muutamaksi pelikerraksi, sillä puita voi koristella useamman ja palata niiden pariin myöhemmin. Useampi lapsi voi myös tallettaa samalle laitteelle oman puunsa, joten peli toimii myös pienessä lapsiryhmässä.

Puista otettuja kuvia voi käyttää pohjana esimerkiksi joulukorttien askartelussa, kunhan ne ensin tallettaa iPadin kuvakansioon ja sitten printtaa.

Suosittelen myös lämpimästi pelin viemistä ulos luontoon. Tutut paikat ja varsinkin loppuvuoden hämäryys saavat ihan uutta näkökulmaa, kun paikalle pystyttää kaikissa sateenkaaren väreissä loistavan joulupuun.

Pienimpien kanssa täytyy tietysti olla ulkoillessa tarkkana ja vieressä apuna, sillä lapaset kädessä puhelin tipahtaa helposti käsistä eikä kosketusnäyttökään ehkä tottele rukkastassua. Oikein kylmillä keleillä kuusi kannattaakin koristella jo sisällä valmiiksi ja viedä se vasta sitten ulos ihasteltavaksi.

Sovellus on testaushetkellä ilmainen ja tarjolla ainoastaan Applen laitteille.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda AR Christmas TreeKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , ,

  1. Ihana! Pitääpä tutkia, olisiko vastaavaa aikuisille, sellaisilla realistisemmilla kuusimalleilla ja koristeilla… Olisi ihanaa koristella edes virtuaalikuusi, kun omaan kotiin ei oikein kuusta mahdu, ja se vähän harmittaa joka vuosi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *