Duolingo Math opettaa matematiikkaa lapsille ja aikuisille

Testissä: Duolingo Math

Olen vuosikausia ollut Duolingo-kielipelin innokas käyttäjä ja oppinut sovelluksen päivittäisellä käytöllä (vaikka itse sanonkin) varsin ansiokkaasti uutta kieltä.

Kun lapseni tuli esittelemään minulle Duolingon uutukaista matikkaosiota, olivat odotukset luonnollisesti korkealla. Ja perin laadukkaalta ja tehokkaalta peli ainakin näin alkuun testaillessa tuntuikin.

Duolingo Math

Duolingo Math on vähitellen vaikeutuva peli, joka kannustaa harjoittelemaan hitusen matikkaa joka päivä. Tarkoitus on kehittää koululaisten ja aikuisten loogista ja matemaattista ajattelua.

Duolingolla ollaan taitavia oppimisen pelillistämisessä, joten kuten kielipelissäkin myös matikkaäpissä opiskelun aloitus kävi kuin tanssi vain oikeita vastauksia klikkailemalla. Kannustamassa oli Duolingon söpö pöllöhahmo.

Tehtäviä voi lähteä läpäisemään valitsemalla kahdesta etenemisvaihtoehdosta sen mukaan, millä tasolla pelaaja valmiiksi on.

Käytännössä toinen taso on koululaisille ja toinen aikuisille. Oma 12-vuotiaani pelasi hetken lasten osiota, mutta siirtyi pian aikuisten osioon. Isomman lapsen kanssa kannattaa siis kokeilla molempia vaihtoehtoja, jottei innostus heti laannu ainakaan liian helppojen tehtävien takia.

Helppoa pelaaminen ei kuitenkaan pidemmän päälle ole, vaan keski-ikäinen, lyhyen matikan vuosikymmeniä sitten lukenut pelaaja sai lempeän alun jälkeen todella panna aivonystyränsä töihin. Ja sehän tekee vanhoille aivoille vain hyvää se!

Vaikka aihe on haastava, ei Duolingossa tarvitse osata matemaattisia kaavoja tai kaivaa edes kynää ja paperia esille. Laskut ratkaistaan esimerkiksi valitsemalla oikea vaihtoehto, naputtamalla numero kännykällä tai kirjoittamalla se sormella suoraan näytölle. Tehtävätyyppien vaihtelu pitääkin kivasti pelaajan kiinnostusta yllä.

Kun tehtäväkokonaisuus on valmis, saa osakseen pöllöltä kiitosta, ja sitten siirrytäänkin seuraavaan tehtävään. Äppi kannustaa pelaamaan joka päivä, joten matikasta on pelin avulla helppo tehdä itselleen tai lapselleen hyvä tapa.

Mielestäni Duolingo Mathia voi pelailla jo alakouluikäisen lapsen kanssa, vaikka kyseessä ei suoranainen pienten lasten peli olekaan. Alkupään tehtävät ovat yksinkertaisia yhteen- ja kertolaskuja.

Tehtävien ohjeet ovat englanniksi, mutta kun pelin jujun kerran oivaltaa, ei kielitaitoa enää juuri tarvita.

Sovellukseen kirjaudutaan sähköpostilla, ja ainakin Duolingon kielipeli haluaa kokemukseni mukaan lähettää pelimuistutuspostia varsin tiuhaan, joten lasten pelatessa vanhemman kannattaa olla mukana pohtimassa, kenen meilillä peliin kirjaudutaan.

Duolingo Math on osa sitä perinteistä, kieliä opettavaa Duolingo-sovellusta. Samasta äpistä löytyy myös osionsa musiikin opiskeluun.

Duolingoa voi pelata ilmaiseksi, jolloin sovelluksessa näkyy mainoksia ja eteneminen on haastavampaa. Kuukausimaksun maksamalla saa käyttöönsä sovelluksen kaikki ominaisuudet ja mainokset poistuvat.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: DuolingoKategoriat:9-12-vuotiaille, Ilmaiset, Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, ,

1 vastaus

  1. Eipä olisi yhtään pöllömpää verestää matikkataitojaan kun näin aikuisiällä on tullut keskityttyä enemmän uusien kielien opiskeluun. Varmasti olisi kerrottavaa!
    Muutenkin hyvä juttu, mitä on lukenut suomalaisten viime aikoina romahtaneista matikan taidoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *