Onko sinunkin lapsesi nokkela kuin panda? Kannustava ja iloinen mobiilipeli opettaa kirjaimia ja matikkaa

Testissä: Lolan Oppimaailma

Suomalainen Lola Panda on ollut varmasti monen tabletilla pelaavan nykylapsen ensikosketus kirjainten ja numeroiden harjoitteluun.

Omakin 12-vuotiaani pelaili alle kouluikäisenä Lola-sovelluksilla niin tarmokkaasti, että kannustavat ”Olet nokkela kuin panda” -huudahdukset kaikuvat korvissani vieläkin.

Lolan Oppimaailma

Nyt Lola-pelien takana oleva BeiZ-peliyhtiö on koonnut sovelluksensa yhteen ja luonut laajasti eri asioita lapsille opettavan pelikokonaisuuden.

Kuukausimaksullisessa Lolan Oppimaailmassa harjoitellaan muun muassa kirjaimia, numeroita, loogista ajattelua ja tarkkaavaisuutta.

Sovellus on suunnattu 3-6-vuotiaille ja se etenee pikku hiljaa vaikeutuen lapsen taitojen mukaan.

Tehtävät on on suunniteltu yhteistyössä Helsingin ja Tampereen yliopiston kasvatustieteellisten laitosten kanssa. Tarkoitus on esimerkiksi tunnistaa kirjaimia, laittaa numeroita järjestykseen, koota palapelejä ja löytää kuvasta kadonneita esineitä. Oppimistehtäviä keventävät luovemmat puuhat, kuten ilmapallojen täyttäminen ja jäätelöannosten kokoaminen.

Pelin tunnelma on kannustava ja Lola Panda kehuu lasta onnistumisista vuolaasti suomen kielellä. Kielivaihtoehtoja on toki muitakin, joten Lolan voi laittaa puhumaan myös vaikkapa ruotsia tai englantia.

Värikäs ja iloinen tunnelma tekee pelaamisesta hauskaa, vaikka painopiste onkin selkeästi oppimisessa.

Itse vertaisin Lola-pelejä lasten opettavaisiin puuhakirjoihin. Toki tehtävistä saa mobiilipelissä aina  eläväisempiä ja interaktiivisempia kuin painotuoteessa. Pelattavaa on myös todella paljon, joten puuhakirja ”ei täyty” yhdellä tai kahdella pelikerralla.

Lolan Oppimaailma on maksullinen sovellus, mutta sitä saa testata ilmaiseksi seitsemän päivän ajan ennen ostopäätöstä. Pelin saa käyttöönsä kuukausi- tai vuosimaksulla ja siihen luvataan tulevan säännöllisesti uutta pelattavaa.

Peli sopii hyvin sisarusten yhteiseksi tekemiseksi, sillä pelissä voi luoda kaikille perheen lapsille omat profiilinsa, joiden kautta pelaamalla kukin saa edetä ihan omaan tahtiinsa.

Lolan Oppimaailma löytyy tällä hetkellä ainoastaan Applen laitteille, mutta Google Play -kaupasta löytyy Androidille muita mainioita Lola-pelejä.

Lisää tietoa oppimispeleistä löytyy Lola Pandan nettisivuilta

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Lolan OppimaailmaKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *