Vinkki: Taltuta lastenhuoneen kaaos antamalla joululahjaksi digitaalinen lelu

Äiti ja lapsi katselevat yhdessä tablettia iloinen ilme kasvoillaan. Ympärillä leluja.

Kuva: DALL·E 3

Joulu lähestyy ja pukki se kolkuttelee taas kohta ovella. Kun pikkuiset jännittävät, mitä paketista paljastuu, voi vanhempi odottaa vähän kauhunsekaisin tuntein lahjojen määrää ja laatua. Varsinkin, jos lastenhuone pursuilee jo valmiiksi enemmän tai vähemmän turhasta krääsästä.

Tässä tulee siis joululahjavinkki lapsille, joilla on jo ihan tarpeeksi leluja: sovelluskaupan lahjakortti.

Osan muovileluista voi helposti korvata virtuaalisella leikittävällä. Veikkaan, että digitaalinen leikkikalu voi usein olla jopa pidempiaikaisempi ilo kuin lelukuvaston uusin trendilelu.

Lahjakortin turvin lapselle voidaan hankkia kivaa ja kehittävääkin tablettitekemistä jouluvapaiden ratoksi. Kortteja saa eri summille, joten kovin kalliskaan hankinta ei ole. Kympillä saa tavallisesti jo pari peliä.

 

Muista paketoida myös pelivinkit!

Jos lapsi on liian pieni ymmärtääkseen äppien lataamista ja valitsemista, voi kortin mukaan sujauttaa vinkkilistan sovelluksista, joiden lataamista kannattaa harkita. (Vinkeistä voi olla iloa laadukkaita lastenpelejä tuntemattomalle vanhemmallekin.)

Listasta voi askarrella kuvallisen ja vaikka kuinka värikkään, jotta lukutaidotonkin jouluihminen heti paketin avattuaan oivaltaa, että tässä on nyt jotain tosi huisia puuhaa tulossa.

Jos idea kuulostaa toteuttamisen arvoiselta, mutta mieleen ei tule yhtään hyvää pelivinkkiä, ei hätää. Kokosin alle muutaman oikein hyvän vaihtoehdon! Nämä pelit ovat turvallisia, luovuuteen kannustavia ja opettavaisiakin, ja sopivat siksi alle kouluikäisenkin käyttöön.

PS. Niin, ja tämä ideahan toimii hienosti myös kaverisynttärien lahjana. Pitää vain etukäteen selvittää, minkä sovelluskaupan lahjakortilla kaverin perheessä pelejä ostellaan.

 

Pok Pok Playroom

 

Pok Pok Playroom

Pok Pok on raikas ja monimuotoinen digitaalinen leikkikokonaisuus lapsille. Kuukausi- tai vuosimaksullinen palvelu sisältää paljon selkeää ja mielikuvitusta kutkuttavaa leikittävää, ja uuttakin sisältöä tulee säännöllisesti.

Pelin vuositilaus on sen verran hintava (useamman kympin), että lahjatilaus olisi varmasti monessa perheessä tervetullut lahja.

Sovelluksessa on useita eri osioita, joissa voi leikkiä vaikkapa kotia tai kauppaa, piirtää, rakentaa, luoda musiikkia ja tutkia teknisiä vempaimia.

Pelimaailma on myös siinä mielessä jännä, että se sopii samaan aikaan sekä ihan pienelle että vähän isommallakin lapselle. Eri ikäiset leikkijät katsovat samaa, runsasta kokonaisuutta eri silmin ja kiinnittävät huomiota eri asioihin.

Lue pelistä lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pok Pok Playroom

 

Toca hair salon 4, pelejä offline-tilassa

Toca Hair Salon 4

Tämä on luovan tyylitaiturin unelma! Kampaamopelin idea on luoda kampauksia ja tyylejä salonkiin saapuville asiakkaille. Hahmojen hiuksia ja partaa voi pestä, leikata ja värjätä. (Tai ajella vaikka kaikki kokonaan kaljuiksi.)

Peli sopii yli 4-vuotiaille, ja moni koululainenkin saattaa siitä innostua. Pelaaminen käy yksinkertaisimmillaan sormella sohimalla, ja on pelaajasta kiinni, kuinka pikkutarkkaan lopputulokseen kampausten ja meikkien kanssa pyrkii.

Huom! Peli ladataan ilmaiseksi, ja se tarjoaa erilaisia tyylipaketteja maksua vastaan. Kannattaa siis varautua keskustelemaan lapsen kanssa siitä, mitä ostetaan ja mitä ei.

Lue lisää tästä!

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Hair Salon 4
Androidille se löytyy täältä: Toca Hair Salon 4

 

Nampa Town

Kun ollaan hankkimassa sisältöä ihan pienimpien taapertajien pädeihin, ei Nampa-pelien kanssa voi mennä vikaan. Pelisarjan supersymppikset eläinhahmot ovat ihanan positiivisia leikkikavereita pienelle lapselle.

Nampa Townissa pelaaja pääsee kirkkaanväriseen pikkukaupunkiin keksimään ihan omia tarinoita siitä, mitä eläimet voivat eri liikkeissä ja kaupungin kaduilla puuhata. Hahmoja liikutellaan sormella raahaamalla ja paikkoja tutkitaan tökkimällä. Lapsen johdolla eläimet käyvät syömässä, autoajelulla ja vaikka tanssimassa!

Kerrassaan ihastuttava sovellus on myös vanhemman mieleen, sillä on se on täysin lapsiturvallinen ja pikkuisen voi antaa leikkiä sillä huoletta ihan itse.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Town

 

pelejä offline-tilassa

Pango Paper Color

Tässäpä oivaa vaihtelua värityskirjalle! Studio Pangon leppoisassa värityspelissä ideana on värittää kolmiuloitteisia “paperista taiteltuja” maailmoja. Pelissä on rauhallinen musiikki, ja kuvat näyttävät oikealta paperilta. Väritystyö etenee ennalta määrättyyn tahtiinsa, ja työn edetessä voi opetella myös eri värien sekoittamista.

Vaikka peli on lyhyehkö, ovat taideteokset joka pelikerralla tietysti omanlaisiaan. Äpsi sopii alle 5-vuotiaille taiteilijalle sekä hänelle, joka haluaa hieman rauhoittua villien leikkien jälkeen.

Tätä pienikin osaa pelata itsenäisesti, ja luovaa tekemistä riittää ainakin lomapäivien ajaksi.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Paper Color
Androidille peli löytyy täältä: Pango Paper Color

 

lastenpeli ilman nettiä offline

Smoothie, Mikko Mallikas

Rakastetun lastenkirjahahmon tähdittämässä pelissä sekoitellaan maittavia smoothieita. Samalla opitaan, mistä mehujuoman tarvikkeet tulevat ja miten niitä käsitellään ruoanlaittoa varten.

Monipuolisessa pelissä opetellaan myös hahmottamaan rahan arvoa sekä nähdään Mikon kavereita, Mulperi sekä isä. 

Mikko Mallikas -peli sopii noin 3-7-vuotiaille eikä sitä varten tarvita luku- tai laskutaitoa. Hieman tavoittellisuutta pelissä kuitenkin on, joten ihan pelkällä summittaisella ruudun tökkimisellä ei tässä pelissä pärjää.

Voi hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Smoothie, Mikko Mallikas
Androidille se löytyy täältä: Smoothie, Mikko Mallikas

 

Kaipaatko lisää vaihtoehtoja? No niitähän olisi vaikkapa täällä:

25 parasta lastensovellusta, jotka eivät vaadi nettiyhteyttäKategoriat:Vinkkipankki, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, ,

1 vastaus

  1. No miksei! Tavaraa kyllä tulee aina jouluna aika lailla, ainakin näin lapsiperheessä. Ehkäpä kummipoikani saakin tällaisen joululahjan..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *