Rakenna olohuoneeseesi ninjakylä – lapsesi saattaa oppia matematiikkaa

Math Ninja AR matikkapeli lapsille

Lisätyn todellisuuden pelit sen kun lisääntyvät, ja mikäs siinä. Hauskojahan nämä kotiin ja pihalle rakentuvat virtuaalimaailmat ovat!

Tällä kertaa testailimme kouluikäisille lapsille sopivaa matikkapeliä, jossa pelaaminen ei tapahdukaan pöydän ääressä vihkoon laskien, vaan matemaattisten yhtälöiden ratkaisemiseksi on lähdettävä mobiililaitteen kanssa liikkeelle.

Math Ninja AR -pelissä katsellaan iPhonen tai iPadin kameranäkymän läpi omaa tuttua ympäristöä ninjarakennuksilla ryyditettynä. Omaan olohuoneeseen syntyvässä kylässä tai tornissa asustavat pienet pelihahmot, joilla kullakin on oma numeronsa.

Pelaajan on löydettävä kylää kiertämällä ja seinien taakse kurkistelemalla se kyläläinen, jolla on oikea vastaus kulloinkin kylän päällä leijuvaan tehtävään.

Kun oikea tyyppi on löydetty, sitä tökätään ja luvassa on uusi tehtävä ja uusi etsintäkierros.

Peli sopii mielestäni noin 6-10-vuotiaille, ja voi siihen aikuinenkin koukuttua. Ainakin tehtävissä riittää haastetta ihan kivasti tällaiselle hieman väsyneelle vanhemmallekin.

Se, pitääkö peli lapsen mielenkiinnon yllä matematiikan suhteen, onkin sitten ihan pelaajasta kiinni. Jos ninjapeli on vaihtoehto paikallaan istumiselle, vilkas lapsi saattaa hyvinkin hyötyä pelistä. Ainakin ergonomisessa mielessä ninjapelin pelaaminen on hyvää vaihtelua istumiselle.

”Tää on kiva peli, mutta ei tätä koulussa voisi pelata. Kaikki vaan törmäilis toisiinsa!”

Itse testasimme peliä ninjoille hieman epäonnisesti kesälomalla, vieläpä hyvin aurinkoisena päivänä. Eihän mukelo nyt silloin mitään matikkaa malttanut puolta minuuttia kauempaa laskea, vaikka peli sinällään kiinnostava olikin.

Kouluun testihenkilö ei peliä kuulemma ihan helpolla kelpuuttaisi, sillä luokkaan ei millään mahtuisi yhtä aikaa yli kahtakymmentä ninjakylää.

Ehkäpä vuorottelu ratkaisisi ninjaruuhkapulman, ja kaverinkin kanssa voisi kokeilla pelata. Me ainakin palaamme pelin pariin kotioloissa varmasti vielä syksyn tullen.

Pelissä on valittavana kolme erilaista kylää ja kolme vaikeustasoa. Laskut lähtevät plus- ja miinustehtävistä ja etenevät jakamiseen ja kertomiseen. Mukana on isojakin lukuja, joten ihan pienille lapsille peliä ei voi suositella.

Tehtävät tulevat kymmenen sarjoissa. Kun kymmenen oikeaa vastausta on saavutettu, saa pelaaja lahjaksi keräilykortin. Ninja-aiheisia kortteja on yhteensä 50 erilaista. Omia jo kerättyjä korttejaan voi ihailla virtuaalisessa korttikansiossa, jonka saa läväytettyä auki niin ikään vaikka keskellä keittiötä puhelimen tai tabletin läpi ihailtavaksi.

Itseltäni tosin testikerralla kerätyt kortit katosivat seuravaan pelikertaan mennessä, joten tiedä sitten, onko kortit todellakin tarkoitus kerätä yhdellä kertaa vai oliko kyseessä vain jokin virhetilanne. En kuitenkaan tätä ominaisuutta lapselle heti aluksi mainostaisi.

Peli on käyttöliittymältään suhteellisen helppo. Ninjakylien kokoa voi säätää tilaan ja pelaajan mieltymyksiin sopivaksi. Liian suurta kylää ei kannata tehdä. Jos kylä on esimerkiksi liian korkea, ei lyhyt pelaaja näe välttämättä oikeaa vastausta.

Math Ninja AR on osa japanilaisen Fantamstick-pelifirman suosittua Ninja-oppimispelisarjaa, ja se on ainakin näin testaushetkellä yllättäen täysin ilmainen. Se ei siis sisällä mainoksia tai pelin sisäisiä ostojakaan.

Peli vaatii toimiakseen iOS 12.0 tai sitä myöhemmän version.

LUE MYÖS: 10 hauskaa matematiikkasovellusta lapsille

Voit hankkia pelin iPhonelle tai iPadille tästä: Math Ninja ARKategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *