Suomalaisessa lastenpelissä etsitään kuvaan piiloutuneita otuksia

Critter Outbreak on pienille lapsille sopiva sovellus, joka muistuttaa perinteisiä piilokuvatehtäviä.

Pelin idea on etsiä laatikosta karanneita söpöjä pikkuotuksia, jotka piileskelevät erilaisissa ympäristöissä. Kun ötökän löytää, sitä tökätään. Sen jälkeen siirrytään etsimään uutta öttiäistä. Niin yksinkertaista!

Sovellus sopii oivallisesti jo aivan pienimmillekin lapsille. Se ei sisällä lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia. Pisteitä ei lasketa, ja pelata voi täysin omaan tahtiinsa. Puhetta tai sanottavasti tekstiäkään ei ole.

Pelaaminen on hyvin helppoa. Kunhan onnistuu tökkäämään sormensa piileskelevän söpön otuksen kohdalle, onnistuu. Kummoista sorminäppäryyttä ei siis tarvita.

Toki pelaaminen vaatii sen verran harjaantunutta silmää, että otukset ylipäätään löytyvät. Onneksi vanhemmat voivat aina auttaa, ja pelin edetessä tarkkaavaisuutta tietysti myös oppii.

Tarjolla on usempi erilainen kuvateema, joista voi vapaasti valita. Jos tietty teema alkaa kyllästyttää, pääsee nuolta tökkäämällä valitsemaan missä tahansa vaiheessa uuden.

Ötököitä voi etsiä namujen ja lelujen seasta, talvimaisemasta, luonnosta ja jopa veden alta. Peli on sympaattinen ja kuvat kauniin värikkäitä mutta eivät äklön räikeitä. Myös äänimaailma on seesteinen. Pelaamisen taustalla kuuluu luontoääniä tai rauhallista musiikkia.

Äänet saa helposti myös napattua erillisestä namiskasta pois päältä, mikäli ne häiritsevät esimerkiksi autossa muita matkustajia. Pelikokemus on hyvä hiljaisenakin.

Pelin on kehittänyt suomalainen Innokas Media, jonka takana ovat siskokset Kristiina ja Anniina Seppä. Innokas Media on julkaissut myös muita kiinnostavan oloisia pelejä, joita testaamme varmasti vielä myöhemmin!

VINKKI: Koska peli ei suoranaisesti sisällä vauhtia tahi vaarallisia tilanteita, se saattaa sopia niihinkin hetkiin, kun lapsen pitää vähän rauhoittua. Pelaaminen vaatii myös keskittymistä ja tarkkaavaisuutta, joten näitäkin asioita voi pelin avulla koettaa harjoitella.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Critter OutreakKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

1 vastaus

 1. Hei, Jenni!

  Olisiko sinulla listaa/ kategoriaa suomenkielisistä peleistä? Olen puheterapeutti ja yrityksemme kehittää myös sovelluksia kuntoutukseen ja opetukseen. Kollegat pohtivat, että lapset oppivat Youtubesta ja peleistä näppärästi esim. värejä ja kehonosia englanniksi, mutta suomenkielellä nämä eivät sitten onnistukaan.

  Ystävällisin terveisin,

  Ulla Sergejeff

  • Moi Ulla! Kiitos kommentista!

   Suomea puhuvat pelit olisikin hyvä postausidea! Valitettavasti niitä tuntuu olevan ihan kauhean vähän. Äkkiseltään itselleni ei tule mieleen pelejä, jossa opeteltaisiin värejä tai kehonosia nimenomaan suomeksi, ja otankin mielihyvin vinkkejä vastaan, jos joku sattuu tietämään! 🙂

   Sellaisia sovelluksia toki on runsain mitoin, joissa ei ole puhetta lainkaan ja aikuinen voi sitten vieressä sanoittaa peliä.

   Jonkin verran värejä voi opetella Oppi&Ilon jo jonkin vuoden vanhalla Minä itse osaan värit -sovelluksella.

   Blogista löytyvät kotimaiset pelit löytyvät täältä:

   http://viihdevintiot.com/tag/kotimainen/

   T: Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *