Leikki-ikäisen junafanin unelmapelissä leimataan liput ja huudatetaan pilliä

Pienet junailijat saavat töitä, kun Dr. Panda lähtee puksuttamaan höyryveturillaan pitkin maalaismaisemaa.

Hauskassa ja leppoisasti etenevässä pelissä ohjataan junaa, huolehditaan matkustajista ja rahdista sekä ihaillaan maisemia.

Peli sopii alle 5-vuotiaille. Perusnäkymässä liikutetaan radalla etenevää junaa. Nopeutta voi säätää ja pilliä soittaa. Välillä voi pysähtyä ympäristöä tarkastelemaan ja tökkimään. Radan vieressä majailevat eläimet ja kasvit reagoivat pelaajan kosketukseen.

Junaa tökkäämällä sitä pääsee katsomaan lähemmin. Hiiliä voi lapioida junan vauhdin nopeuttamiseksi ja asiakkaita viihdyttää heille sanomalehtia, herkkuja ja kännyköitä ojentamalla. Matkustajat reagoivat saamiinsa esineisiin kukin tavallaan.

Tietenkin kaikkien matkaliput myös leimataan!

Toisinaan junan viereen ilmestyy ympyrä, jota tökkäämällä pysähdytään asemille. Matkustajia jää pois ja nousee kyytiin. Rahtiakin lastataan.

Asemalla junaa odottavat eläimet viestivät pelaajalle puhekuplin tarjoten pieniä tehtäviä. Tehtäviä ei ole pakko suorittaa eikä missään lasketa pisteitä, mutta toki onnistuminen ilahduttaa.

Kun laiturilla odottavalle possulle tökkää junasta koiran kaveriksi tai kissa saa kuorma-autonsa kyytiin maitotonkan, saa pelaaja lahjaksi lisää viihdykettä matkustajilleen annettavaksi.

Peli ei sisällä tekstiä eikä juurikaan puhetta. Hahmot huikkaavat toisilleen korkeintaan ”hei”. Lisäksi junan kyytiin saa toisinaan numero- tai kirjainpalikan, jonka nimi sanotaan ääneen englanniksi.

Pelin tuoksinassa on siis periaatteessa mahdollista oppia numeroita vieraalla kielellä. Tämä on kuitenkin pelin kokonaisuuden kannalta sivuseikka eikä kyseessä ole suoranaisesti  opetuspeli.

Dr. Panda Train ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai pelin sisäisiä ostoja. Muita Dr. Panda -pelejä mainostetaan etusivulla, mutta linkit ovat lapsilukon takana. Peli on sopivan hidastempoinen ja rauhallinen pienellekin lapselle.

Käyttöliittymä on niin helppo, että lapsi oppii varmasti käyttämään sitä hujauksessa. Ihan pelkällä ruudun tökkimisellä ei tästä pelistä kuitenkaan selviä, joten jos pelaaja on hieman kokemattomampi, voi vanhemmasta alkuun olla apua.

VINKKI: Jos lapsi tykkää paahtaa junallaan jatkuvasti täyttä höyryä eteenpäin, vinkkaa häntä pysähtymään välillä ja tökkimään ympäristöä. Saatatte löytää vaikkapa pomppivia kameleita ja väriä vaihtavia kameleontteja!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda Train
Androidille peli löytyy täältä: Dr. Panda Train
Peli löytyy myös Amazonin soveluskaupasta

 Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *