Peli palautukseen – näin sovelluskaupan hutiostoksesta voi saada rahat takaisin

Sovelluksia ostaessa ei aina tiedä, mitä saa. Vaikka pelin kuvaukset lukisi kuinka tarkkaan ja katsoisi esittelyvideotkin, voi ostos osoittautua latauksen jälkeen joksikin muuksi kuin piti.

Varsinkin lastenpelien suhteen lataaminen on aina hieman huteralla pohjalla. Jos peli ei olekaan lapselle sopiva, menevät rahat täysin hukkaan.

EU:n alueella asuvilla pitäisi kuitenkin olla palautusoikeus ostoksiinsa. Kuluttajat Suomessa nauttivat varsin korkeaa suojaa myös nettiostosten suhteen. Vaikka iTunes ja Google Play eivät erityisen suurellisesti asiaa mainosta, rahat on mahdollista saada takaisin, mikäli asiakas ei ole hankintaansa tyytyväinen.

App Storessa palautuspyyntö täytyy tehdä 14 päivän sisällä ostoksesta. Google Play taas pyytää asiakkaitaan jättämään pyynnön jo parin tunnin kuluessa sovelluksen latauksesta.

Netin uumenista löytyy jos jonkilaista kokemusta rahojen palautuksesta, joten aivan aukoton systeemi ei liene. Joka tapauksessa olen itse ihan hiljan palauttanut onnistuneesti ostamani hutihankinnan ja saanut rahat takasin. Aina kannattaa siis yrittää!

Varoituksen sana kuitenkin: Käytä palautusta vain tositilanteessa ja harkiten. Jos kauppa havaitsee saman hepun vaativan rahojaan takaisin alvariinsa, voi käyttäjälle napsahtaa bannia koko kauppaan.

 
Näin haet hyvitystä iTunesista ja Google Play -kaupoissa tehdyistä ostoksista:
 

Hyvityksen hakeminen iTunesin App Storessa
(iPad ja iPhone)

1. Avaa nettiselain tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. (Palautusta ei voi tehdä App Store -sovelluksessa, vaan se on tehtävä selaimen kautta netissä.)

2. Kirjoita osoitepalkkiin reportaproblem.apple.com

3. Kirjaudu palveluun sisään Apple ID -tunnuksillasi.

4. Etsi ostettujen sovellusten listasta se sovellus, josta haluat rahat takaisin.

5. Klikkaa ”Report a Problem” ja valitse sopiva vaihtoehto. Kannattaa lisäksi kuvailla palautuksen syy tekstilaatikkoon.

6. Paina ”submit”.

Kun valitus on käsitelty, saat sähköpostia. Hyväksytyssä palautuksessa rahat palautuvat luottokortillesi.

 

Kuvan pelit eivät lähteneet palautukseen, vaan ovat tässä vain esimerkin vuoksi.

 

Hyvityksen hakeminen Google Playssa
(Android)

1. Avaa nettiselain tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. (Hyvitystä ei voi pyytää Google Play ‑sovelluksessa, vaan se tehdään netin kautta.)

2. Kirjoita osoitepalkkiin: https://play.google.com/store/account

3. Vieritä sivua alas Tilaushistoria-kohtaan ja etsi palautettava sovellus.

4. Klikkaa sovellustietorivin oikealta puolelta Lisää-nappia (kolme päällekkäistä pistettä). Jos et näe sitä heti, pyyhkäise oikealle.

5. Valitse Pyydä hyvitystä tai Ilmoita ongelmasta ja valitse sopiva vaihtoehto.

6. Täytä lomake ja kerro, että haluat hyvityksen.

Näkyviin tulee viesti ”Kiitos, että kerroit asiasta”. Hyvityspäätöksen tulee sähköpostilla, jonka luvataan saapuvan parin arkipäivän kuluessa.

Kuvan peli ei liity tapaukseen. Se on oikein hyvä.

 
Oletko hakenut hyvitystä ostamastasi sovelluksesta? Kommentoi alle!Kategoriat:Vinkkipankki, Yleiset artikkelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *