Dr. Panda julkaisi lisätyn todellisuuden lemmikkipelin

Olen usein kehunut Dr. Panda -pelejä. Pelifirman uutuus, My Doumi on myös kehujen arvoinen, mutta alle kouluikäisille en voi sitä suositella.

Aluksi kuitenkin hyvät puolet. Kyseessä on siis ihan supersöpö lemmikkinhoitopeli, jossa kaitsetaan ja kasvatetaan keltaista palleroa, Doumia. Pelin aluksi pallero nimetään (Postauksen kuvissa näkyvä yksilö on Reijo). Sitten sitä syötetään, nukutetaan, leikitetään ja katsotaan sen kasvavan, ihan niin kuin lemmikinhoitopeleissä on tapana.

Lisähauskaa peliin tuo mahdollisuus hoitaa Doumia oikeassa ympäristössä. Pokémon Go -pelin tapaan My Doumi on lisätyn todellisuuden (AR) peli eli pelihahmon saa näkymään iPhonen tai iPadin kamerannäkymän avulla missä vain.

Onhan se hauska ottaa oma Douminsa mukaan vaikkapa kouluun tai leikkipuistoon. Tai katsella, kun se kekkaloi kaupan hyllyjen välissä. Itse laitoimme sen hyppimään takapihallemme trampoliiniin.

Hoitamisen lisäksi Doumia voi leikittää minipelejä pelaamalla. Tekemistä sovelluksessa siis riittää.

Lue myös: Ikärajat eivät kerro kaikkea – miksi kielsin lapseltani smurffipelin

Mutta sitten niihin huonoihin puoliin. My Doumi on ilmaiseksi ladattava peli, mutta ilmainen se ei ole. Oikealla rahalla saa hankitua pelitimantteja, joilla Doumilleen voi ostaa varusteita. Timanttinivaskat maksavat 2,29-21,99 euroa.

Lisäksi pelissä on mainosvideoita, joiden katselulta on aika vaikea välttyä, vaikka ihan pakko niitä ei toki olekaan klikkailla.

Itse olin testaillut peliä noin viisi minuuttia, kun ruudulle lävähti ensimmäinen Zalandon mainos. Minipeli oli mennyt pieleen ja peli lupaili uutta elämää videon katselun hinnalla. Lisäksi tarjolle tuli tasaisin väliajoin houkuttelevan kiiltäviä aarrearkkuja, jotka sai auki vain mainoksen katselemalla. Todella ärsyttävää lastenpelissä!

Lyhyen testijakson aikana sain katseltavakseni lähinnä sovellusmainoksia. Mainosvideot olivat selkeästi aikuisille suunnatuista peleistä, vaikkei väkivaltaa tai vastaavaa näkynytkään.

Oikean rahan ja pelitimanttien arvon ymmärtävä koululainen pelaa meillä jo free to play -pelejä, mutta en edelleenkään pidä siitä, että lapsen (tai omakaan) pelikokemus katkeaa jatkuvasti mainosten katseluun.

Meillä pelaillaan mieluummin pelejä, joita voi ostaa euroilla, ei mainosminuuteilla.

YHTEENVETO: Nopean testauksen perusteella My Doumi vaikuttaa oikein hauskalta ja monipuoliseltakin peliltä. Perinteiseen Dr. Panda -ikäryhmään se ei sovi ansaintalogiikkansa ja monimutkaisen käyttöliittymänsäkään takia. Jos ei anna mainosvideoiden häiritä, voi peli olla kouluikäiselle lapselle ihan kelpo hankinta.

Lue myös: Tiedä mitä lapsesi pelaa – mistä pelintekijät saavat rahansa?

Katso pelin traileri!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: My DoumiKategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *