Mistä ruoka tulee? Leikki-ikäisten farmipeli viihdyttää ja opettaa

Dr. Pandan maatilapelissä autetaan pandaa hoitamaan farmia ja myymään sen tuotteita.

Tarkoitus on pyörittää pientä kauppaa ja auttaa eläinasiakkaita saamaan haluamansa tuotteet. Kananmunat, maidot, hillot ja leivät kerätään, kasvatetaan ja leivotaan itse. Vähitellen omaa tilaansa voi laajentaa ja kaupan tuotteita lisätä kiitollisilta asiakkailta saaduilla työkaluilla.

Dr. Panda Farm ei ole ihan taaperoiden heiniä, vaan kohderyhmä ovat pikemminkin leikki-ikäiset. Sanoisin, että parhaimmillaan peli on noin 3-6-vuotiaiden käsissä.

Vaikka peli toimii pitkälti pelkän tökkimisen voimalla, ovat käyttöliittymä ja pelin eteneminen sen verran monimutkaisia, että aikuisenkin pitää alkuun pähkäillä, miten homma toimii. Tätä peliä kannattaakin katsoa lapsen kanssa ensin yhdessä, jottei turhautuminen iskisi pieneen pelaajaan heti alkuunsa. Mutta kun alkuun pääsee, on pelin idea mitä loistavin.

Kaikki pelattava ei nimittäin lävähdä ruudulle ihan saman tien, vaan farmin kehittäminen vaatii pitkäjänteistä työtä ja sinnikyyttä. Ensin asiakkaille voi myydä vain hilloa, sitten mukaan saadaan leivät ja vähitellen tilaa laajennetaan muihin tuotteisiin.

Karttanäkymästä saa auki uusia tuotantoapajia sitä mukaa, kun asiakkaat antavat työkaluja.

Kun kaupasta loppuu myytävä, on lähdettävä töihin: lehmiä on syötettävä ja niiden kakkoja putsattava, jotta niiltä saisi maitoa. Viljaa taas täytyy ensin kasvattaa ja jyvät jauhaa myllyssä ennen kuin päästään leipomaan.

Pelaamisen ohessa lapselle voikin luontevasti kertoa, mistä jokapäiväinen ruoka tulee ja miten eri raaka-aineita voidaan jalostaa niiksi tuotteiksi, mitä kaupasta ostamme.

Kuten Dr. Panda -pelit tavallisestikin, farmipeli on hyvin verkkaisesti etenevä, kiltti ja kaikin puolin turvallinen valinta pienelle lapselle. Se muistuttaa hieman aikuisille suunnattuja farmipelejä, mutta ei sisällä pelinsisäisiä ostoja.

Pelissä ei myöskään ole tekstiä tai puhetta. Asiakkaiden ostolistat ilmestyvät kuvina puhekupliin.

VINKKI: Pelattavaa on paljon eikä peliä ole tarkoitus rouhia läpi yhdessä illassa. Pelaaja voi jatkaa seuraavalla kerralla siitä, mihin on viimeksi jäänyt. Tämä on hyvä peli opettaa lapselle kärsivällisyyttä ja sopivia tauon paikkoja pelaamiseen.

VINKKI 2: Koska myymäläänsä hoitava panda haluaa kutakin tuotetta valmistettavan aina viisi kappaletta, tulee pelatessa käytyä läpi numerot 1-5 monen monta kertaa.

VINKKI 3: Jos maatilan elämä kiinnostaa, mutta tämä peli tuntuu vielä liian monimutkaiselta, voi kokeilla Sago Mini Farm -peliä, joka sopii jo vaikka parivuotiaalle eläintenhoitajalle!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda Farm
Androidille peli löytyy täältä: Dr. Panda Farm
Pelin saa myös AmazonistaKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *