Jännitystä pikkulapsille – Toca Bocan mysteeritalo on outo mutta turvallinen paikka

Mainioita lastenpelejä tekevän Toca Bocan jännityssovelluksessa leikitellään kauhukuvastolla. Nuori kohdeyleisö on Toca Mystery House -pelin teemasta huolimatta otettu toki huomioon.

Peli sopii mielestäni noin 4-7-vuotiaille, hieman lapsen pelikokemuksesta ja mieltymyksistä riippuen.

Toca Mystery Housen idea on tutkia ”kauhutaloa” huoneesta toiseen kulkemalla ja esineitä tökkimällä. Peli alkaa talon ulko-ovelta ja etenee siitä eteenpäin lapsen omassa tahdissa.

Pelaaminen on vapaata eikä pelissä ole erityistä päämäärää. Talon huoneet ovat vatsanpohjaa kutkuttavan hämäriä ja täynnä jännittäviä esineitä ja ötököitä. Pari monsteriakin kohdataan.

Toca mystery house

Kokeilimme peliä yhdessä melkein 8-vuotiaan testihenkilön kanssa. Tokaluokkalainen innostui ”kauhuteemasta” ja tutki innoissaan talon läpi.

Kokeilukerran jälkeen hän kuitenkin totesi, että peli sopii ehkä vähän nuoremmille, koska se on niin ”helppo”. Ja tottahan se on, pelillistä haastetta sovellus ei niinkään tarjoa. Tarkoitus on nimenomaan tutkia ja katsella. Pelaaminen on tehty todella helpoksi pienellekin lapselle.

Tavanomaisista pikkulasten peleistä poikkeava tunnelma saattaa silti houkutella isosisaruksenkin pelin ääreen.

Toca mystery house

Toca Mystery House tuo hieman mieleen jo joitakin vuosia vanhan kummituspeli Toca Boon. Molemmissa peleissä lapset saavat leikkiä jännässä ympäristössä ja tutkiskella outoja asioita turvallisesti kotisohvalla.

Mitä löytyy pimeästä huoneesta? Mitä tapahtuu outoja liemiä yhdistämällä? Mitä, jos kellarissa onkin hirviö? Mitään oikeasti pahaa tai pelottavaa ei kuitenkaan voi tapahtua.

Toca mystery house

Sovelluksesta riittääkin ihmeteltävää useaksi pelikerraksi.

Yhdessä huoneessa voi tehdä tieteellisiä kokeita mystisiä nesteitä yhdistämällä ja niitä söpölle pikkuhirviölle syöttämällä. Hissillä pääsee kammottavaan diskoon, ja yläkerran portaat taas johtavat surrealistiseen avaruushuoneeseen, joka tuntuu olevan paljon korkeammalla kuin toisessa kerroksessa…

Toca mystery house

HUOM: Jännitysteemasta huolimatta peli ei säikäyttele kauhuelokuvien tapaan, vaan on tunnelmaltaan humoristisen leppoisa.

Pienimpien kanssa peliä voi tästä huolimatta olla hyvä katsella ensimmäisellä kokeilukerralla yhdessä. Sen verran pelin tunnelma, esimerkiksi pimeät huoneet ja ”jännitysmusiikki”, poikkevat monista muista lastenpeleistä.

VINKKI: Keskustele lapsen kanssa pelistä. Onko se erilainen kuin muut lastenpelit? Jännittääkö? Miten pelin väritys ja musiikki vaikuttavat tunnelmaan?

VINKKI 2: Hissi kulkee vain alaspäin. Kuulin huhua, että jotkut keski-ikäiset äiti-ihmisetkin ovat juuttuneet sinne epätoivoisesti ylös yrittäessään…

Kiinnostaako jännitys? Lue silloin myös: Pelottelupeli ei kammota liikaa

Katso pelin traileri tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Toca Mystery House
Androidille peli löytyy täältä: Toca Mystery HouseKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *