Leikkisä sairaalapeli opettaa lapsille, miten virukset leviävät ja tartunnat voidaan estää

Testissä: Pepi Hospital 2: Flu Clinic

Ensimmäinen reaktioni Pepi Hospital 2 -pelin nähdessäni oli, että olisipa tämä tehty jo muutama vuosi sitten!

Pandemia-aikana olisi ollut hauska opettaa lapsille pelin avulla käsihygeniasta ja maskeista, mutta toimii pandemian inspiroima sovellus toki edelleen. Virusten välttelyn opettelu on aina ajankohtaista uuden flunssakauden kolkutellessa ovella.

Pepi Hospital 2: Flu Clinic

Pepi Hospital 2-pelissä leikitään sairaalassa, jonne saapuu flunssapotilaita helikopterilla.

Tarkoitus on parantaa potilaat antamalle heille lääkettä sekä estää virusten leviäminen terveisiin pelihahmoihin maskien ja rokotusten avulla. Potilaista otetaan myös verikokeita, joilla tartunnat voi todeta sekä annetaan heille tarvittaessa lisähappea.

Tärkeässä roolissa on käsihygenia, josta muistutetaan leikkisairaalan seinällä olevin kyltein ja käsidesipulloin.

Sairastuneet potilaat tunnistaa aivasteluista ja siitä, että heidän ympärillään leijuu pieniä viruksia. Kun terveen mutta rokottamattoman hahmon laittaa sairastuneen viereen seisomaan, leviävät virukset nopeasti. Varsin konkreettista siis.

Peli on vapaata eikä ennalta määrättyä päämäärää ole. Lapsen tehtävä on leikkiä ja hauskanpidon lomassa hoksata se, mitä potilaat tarvitsevat. Virheitä ei voi sattua eikä potilas esimerkiksi kuolla.

Sairastuneet pötköttävät osastolla.

Aikuinen voi peliä seuratessaan selittää lapselle, miten virukset leviävät ja miten tartunnat voidaan estää.

Pelissä onkin vanhemmille suunnatut, englanninkieliset peliohjeet, joita voi tarpeen tullen vilkaista vaikka lapsen kanssa yhdessä.

Koska leikki on vapaata, voi sen helposti jättää niin halutessaan kesken. Hahmoja voi pukea sairaalasta löytyviin vaatteisiin ja parantaa mielensä mukaan ja leikki jatkuu seuraavalla kerralla siitä, mihin sen viimeksi jätti.

Sairaala sisältää paljon jännää hoksattavaa ja mielikuvituksekasta välineistöä sekä laboratorio, joiden tutkimiseen kuluu helposti useampi leikkikerta.

Alkunäkymässä on harjakuvakkeella varustettu reset-nappi, jolla kaikki esineet ja hahmot palaavat alkuasetelmaan. Sen painamista kannattaa välttää, jos haluaa jatkaa leikkiä myöhemmin.

Itse huomasin, että peli jumitti pari kertaa niin, että esimerkiksi maskiautomaatti ei toiminut eikä helikopteria voinut ladata. Nämä viat korjaantuivat harjanappia painamalla, ja uskoisin että uuden pelin pienet bugit korjataan kyllä piakkoin muutenkin. Tämä kuitenkin vinkkinä, jos peli tuntuu jumittavan.

Pepi Hospital 2: Flu Clinic

Parantuneita potilaita.

Vakavasta aiheesta huolimatta Pepi Hospital 2 on hauskannäköinen ja leikkisä sovellus. Potilaita on hoivaamassa joukko söpöjä robotteja ja pelihahmot ovat humoristisia ja ulkonäöltään moninaisia.

Itse olen pitänyt Pepi Playn peleistä juuri pelihahmojen takia. Mukana on aina edustus nuoria ja vanhoja, eri etnisyyksiä edustavia sekä muuten vain mielikuvituksekkaita tyyppejä.

Viihdevintiöiden juttuja Pepi Play -peleistä pääsee lukemaan tästä linkistä.

Hahmovalikoimaa.

Pepi Hospital 2 sopii mielestäni noin 3-7-vuotiaiden lasten leikkeihin. Se ei sisällä puhetta tai tekstiä. Peli ladataan ilmaiseksi ja sitä saa kokeilla hieman maksutta. Koko peli lunastetaan kerralla pelin sisäisenä ostona vajaan kuuden euron hintaan.

VINKKI: Pepi Hospital 2: Flu Clinic muistuttaa pelisarjan ensimmäistä osaa, Pepi Hospitalia, jossa tutustutaan sairaalan eri osastoihin leikin kautta, kun uudempi Flu Clinic keskittyy pelkästään virusasiaan. Tutustu Pepi Hospitaliin tästä linkistä.

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Hospital 2: Flu Clinic
Androidille se löytyy täältä: Pepi Hospital 2: Flu ClinicKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *