Löydätkö kuvasta Punahilkan? Tutut lastensadut kannustavat etsimään ja oppimaan

Testissä Pango Hide & Seek: Fairy Tales

Aina mainio Studio Pango on julkaissut pelin, jossa fiilistellään vanhoja kunnon lastensatuja samalla eri esineitä ruudulta etsien ja tökkien. Hauskapidon ohella harjoitetaan siis tarkkaavaisuutta.

Pango Hide & Seek: Fairy Tales -sovelluksessa on tarkoitus tökätä värikkäästä ja interaktiivisesta kuvasta asioita, joita pelaajaa pyydetään kuvan alalaidan kuvakkeissa etsimään. Tehtävä voi olla etsiä vaikkapa Punahilkka, viisi lusikkaa, kakku ja neljä omenaa.

Kun kaikki pyydetyt asiat on löydetty, siirrytään uuteen kuvaan ja uusien tehtävien pariin.

Pango Hide & Seek: Fairy Tales

Aiheena leikissä ovat tutut sadut; Punahilkka, Kolme pientä porsasta, Jaakko ja pavunvarsi, Saapasjalkakissa ja Pieni merenneito. Satujen kuvitus on tehty Pango-pelien värikkääseen tyyliin ja hahmoina seikkailevat tutut eläimet sarjan muista peleistä.

Peli on suunnattu 3-6-vuotiaille, mutta en näe syytä, miksei sovellusta voisi tutkia yhdessä nuoremmankin lapsen kanssa, ihan vain satuihin kuvien kautta tutustuen ja hilpeitä tehosteääniä ja musiikkia kuunnellen.

Pango Hide & Seek: Fairy Tales

Sadut ovat puheettomia ja tekstittömiä, joten lukutaitoa ei pelaamiseen tarvita. ”Matematiikkaa” harjoitellaan sen verran, että etsittävien asioiden lukumäärä on merkitty numerolla.

Aikuinen voi halutessaan kertoa lapselle, montako asiaa pitää etsiä ja montako on vielä hukassa. Tai sitten lapsen voi antaa pelailla vailla oppimispäämäärää oman mielensä mukaan.

Peli ei ole monimutkainen eikä kovin harjaantuneita motorisia taitojakaan pelaamiseen vaadita. Jotkut etsittävistä esineistä ovat hyvin pieniä, joten suosittelen tabletilla pelaamista isomman näytön takia.

Pelata saa omaan tahtiinsa, sillä aikarajoituksia ei ole. Jos esine ei millään meinaa löytyä, voi painaa ruudun yläkulman suurennuslasia ja saada apua.

Peliä saa testata hieman maksutta. Se ladataan joko App Storesta tai Googlen Play-kaupasta ilmaiseksi ja vasta punahilkkasadun ensimmäisen osan jälkeen täytyy maksaa.

Pelin toimivuutta omalle lapselle saa siis kokeilla ennen ostopäätöstä. Ilmaisosio on kuitenkin niin vaatimaton, että lisää kannattaa ehdottomasti lunastaa, jos peli on lapselle mieleen.

Peli ei sisällä ulkopuolista mainontaa eikä kesken pelaamisen ruudulle tunge mitään ylimääräistä. Etusivulla mainostetaan pelifirman muita lastenpelejä, ja ilmaisversiossa toki tarjotaan koko pelin lunastamista.

Ostot ovat aika heppoisen monivalintalapsilukon takana, joten sovelluskaupan salasanat kannattaa olla tätä äpsiä pelatessa kunnossa! Pienikin lapsi nimittäin osuu joskus oikeaan, kun lapsilukon salasanavaihtoehtoja pärähtää ruudulle vain kolme.

VINKKI: Lapsen kanssa pelatessa voi samalla muistella, miten tutut sadut menivätkään. Tai jopa kertoa niitä lapselle, jos ne eivät ole entuudestaan tuttuja.

Muita testaamiani Studio Pangon pelejä löydät täältä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pango Hide & Seek: Fairy Tales
Androidille peli löytyy täältä: Pango Hide & Seek: Fairy Tales



Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *