Robottipeli opettaa lapsille koodausta Super Marion hengessä

Super Robot Bros on opettavainen peli lasten koodausvalmiuksien harjoittamiseen. Tarkkaavainen Nintendo-fani saattaa löytää hauskannäköisestä sovelluksesta joitakin tuttuja elementtejä.

Pelin julkaissut Learny Land on tehnyt viime vuosina lukuisia oppimispelejä eli aihealueista, esimerkiksi luonnosta, tunnetaidoista ja anatomiasta. Myös koodauspeli on laadukas ja kokeilemisen arvoinen.

Tästä linkistä löydät muut Viihdevintiöiden testaamat Learny Land -pelit.

Super Robot Bros - koodausta lapsille

Yli 5-vuotiaille tarkoitetun pelin idea on ohjastaa robottia Super Mario Bros -peleistä inspiraationsa saaneilla kentillä, joissa kerätään kolikoita, napataan sieniä ja pyritään kohti maalilippua.

Vaikka kentät ja jopa pelin musiikki ovat selvästi saaneet kimmonkeensa Mario-aiheista, on niissä kuitenkin oma värikäs Learny Land -tyylinsä eikä peli missään tapauksessa ole kopio tai edes pelituntumaltaan yhtään supermariomainen. Peli on aivan omanlaisensa, eli varsin rauhallinen koodauspeli.

Super Robot Bros -koodausta lapsille

Super Robot Bros opettaa koodauksen perusteita ja loogista ajattelua. Tarkoitus on antaa pelihahmorobotille yksinkertaisia ohjeita ja liikuttaa sitä ohjenuolia riviin raahaamalla, monimutkaisemmissa kentissä opetellaan tekemään luuppeja, ehtoja sekä omia ratoja.

Robotti liikkuu täysin koodikenttään sormella raahattavien ohjelaatikoiden mukaan. Ohjelaatikot sisältävät esimerkiksi eri suuntiin osoittavia nuolia, kehotuksia hyppyyn tai määräyksiä toistaa seuraavat nuolet useamman kerran.

Ohjerivistön toimivuutta testataan play-nappia painamalla. Jos ohjeet ovat oikein, robotti löytää tiensä radan loppuun. Jos ohjeet taas jäävät vajaiksi tai osoittavat väärään suuntaan, täytyy yrittää uudestaan. Opettavaista – ja välillä turhauttavaakin.

Äppi muistuttaa pelituntumaltaan Learny Landin aiemmin julkaisemaa Code The Robot. Save The Cat -peliä. Molemmissa koodataan samaan tyyliin robotin liikkeitä kenttien läpi niin, että kentät vaikeutuvat vähitellen.

Molemmissa peleissä on huumoria ja hauskoja yksityiskohtia sekä runsaasti tekemistä. Pelattava ei lopu kesken päivässä tai parissa. Alkupään koodauksissa onnistunee jo 4-5-vuotias, myöhemmat kentät tarjoavat pohdittavaa kouluikäisellekin.

Super Robot Bros on kertamaksullinen peli eli se ei sisällä mainoksia tai lisäostoja. Peliin on mahdollista luoda oma profiilinsa useammalle lapselle. Näin esimerkiksi sisarukset voivat käyttää sovellusta vuorotellen omaan tahtiinsa.

Lue myös: Nämä sovellukset opettavat lasta ratkaisemaan ongelmia ja koodamaan

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Super Robot Bros: Play & Code
Androidille se löytyy täältä: Super Robot Bros: Play & CodeKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *