Kivaa lomatekemistä: Digitaalista muistipeliä voi pelata myös yhdessä

Lomamatkalle ei yleensä viitsi raahata kauheasti eri leluja mukaan. Perinteisiä pelejä ja leikkejä ei tästä huolimatta tarvitse unohtaa.

Esimerkiksi vanhaa kunnon muistipeliä voi pelata loistavasti myös kännykällä tai tabletilla.

Kotimaisen Approkin Memory Game -peli on hyvä esimerkki siitä, miten perinteiset pelit muuntuvat mobiilissa pelattavaksi. Sovelluksessa muistipeliä pelataan digitaalisilla korteilla, joita käännetään yksinkertaisesti sormella tökkäämällä.

Pelin aluksi valitaan vaikeustaso eli se, kuinka monta paria pelissä on. Pienimmät taapertajat voivat pelata neljän kortin peliä, jolloin onnistuminen on taattu. Isommat voivat koetella taitojaan kuuden, kahdeksan tai 12 kortin kanssa.

Sovellus toimii juuri niin kuin muistipelin pitääkin: kortteja ”käännellään” esiin kaksi kerrallaan ja etsitään pareja. Kun pari löytyy, kortit jäävät näkyviin kuvapuoli ylöspäin. Peli loppuu, kun kaikki parit ovat löytyneet.

Pelissä on kolme vuodenaikateemaa. Kunkin teeman, kesän, syksyn ja talven, korteissa on omat kuvansa.

Pelin lataaminen ei maksa mitään. Pelaamista voi testata niin ikään ilman maksua kesäteeman kanssa. Rahaa täytyy pulittaa vasta, kun pelaamista haluaa jatkaa talvi- tai syksykorteilla.

Peli on suunnattu 2-4-vuotiaille, mutta uskaltauduimme testaamaan sitä puolitoistavuotiaan testihenkilön kanssa.

Digitaapero ei vielä ihan saanut pelin jujusta kiinni, mutta hän ihasteli pelin värejä ja tökki mielissään taustaa, joka reagoi lapsen kosketukseen kukkasin.

Pienen testaajan äiti piti peliä hyvänä vaihtoehtona automatkoille, kunhan lapsi ensin vähän kasvaa. Takapenkkiläiseltä kun tuppaavat pienemmät lelut usein putoamaan lattialle, mistä niitä on hankala noukkia.

Digitaalisessa muistipelissä on sekin hyvä puoli, etteivät kortit joudu koskaan hukkaan!

Sovellus on helppo käyttää ja muutenkin turvallinen hankinta lapselle. Se ei sisällä mainoksia tai linkkejä pelin ulkopuolelle. Pelin ilmaisversiota pelatessa tarjolla on lisäpelattavaa maksua vastaan, mutta ostokset ovat lapsilukon takana.

VINKKI: Vaikka muistipeli on hyvää tekemistä lapselle yksin, voi sitä hyvin pelata myös yhdessä niin, että pareja yritetään etsiä vuorotellen. Tällöin on vain pidettävä kirjaa siitä, kuinka monta paria kumpikin pelaaja on löytänyt.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Memory Game – 2-4 years
Androidille peli löytyy täältä: Memory Game – muistipeli 2-4-vuotiaille lapsilleKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *