Pelaa luovasti – mielikuvitusta ruokkivissa lastenpeleissä voi rakentaa ihan oman maailmansa

Pelaamisen ei tarvitse olla pelkkää sääntöjen seuraamista. Monet lastenpelit kannustavat vapaaseen leikkiin ja päästävät mielikuvituksen valloilleen.

Kokosin seitsemän kivaa lastenpeliä, joissa ei ole sääntöjä ja joilla voi leikkiä oman mielensä mukaan omaa maailmaansa rakennellen.

Pelejä löytyy niin taaperolle kuin koululaisellekin, ja ne kaikki ovat saatavilla sekä iPadille että Android-laitteille. Ne eivät sisällä kolmannen osapuolen mainoksia eikä niissä etenemiseen tarvita pelin sisäisiä ostoja.

 

Sago Mini Kylä

Pelissä rakennetaan kylää, johon muuttaa pikku hiljaa iso joukko tonttuasukkaita. Pelaaja voi valita lukuisista rakennusmateriaaleista ovia, seiniä ja ikkunoita sekä kasvattaa mökkien pihalla vihanneksia. Myös kioskeja ja ravintoloita voi tonttujen iloksi pystyttää.

Sovellus on Sago Mini -sarjan tuotokseksi siitä erikoinen, että sen hahmoina ei nähdä eläimiä vaan tonttuja. Iloinen ja humoristinen peli on siitä huolimatta. Oiva lelu leikki-ikäiselle siis!

Peli löytyy Sago Mini World -sovelluksesta.

Toca Blocks

Luovuuteen kannustava karkkivärikäs hiekkalaatikkopeli, jossa kootaan palikoista ja esineistä omaa valtakuntaa. Avoimessa pelimaailmassa rakentelun lisäksi omassa maailmassaan saa ohjata kolmea eri taidoilla varustettua pelihahmoa. Sovelluksessa on siis myös perinteisen pelaamisen tuntua.

Sovelluksen juju ovat rakennuspalikat, joita yhdistelemällä syntyy uudenlaisia palikoita ja esineitä.

Tämä peli on todella monipuolinen ja varmasti pitkäaikainen ilo, joskin sen käyttely on sen verran monimutkaista, ettei se sovi ihan pienimmille pelaajille.

Lue pelistä lisää…

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Toca Blocks
Android-laitteelle peli löytyy tästä: Toca Blocks

 

Hoopa City 2

Tässä pelissä lapsi saa suunnitella kokonaisen kaupungin kauppoineen, taloineen ja puistoineen. Tarjolla olevia materiaaleja eri tavoin yhdistelemällä syntyy aina uusia rakennuksia. Sähkö- ja vesi-ikonit päällekkäin raahaamalla saa aikaan vesivomalan. Lehti ja vesi taas tuottavat puita, ilmapallo-kuvakkeesta syntyy leikkipuisto ja niin edelleen

Suunnittelun ja rakentelun lisäksi taloihin ja toreille pääsee sisälle katselemaan, ja kaupunkiin voi itse sijoittaa eläinhahmoja puuhaamaan. Peli on helppo käyttää ja se sopii hyvin leikki-ikäiselle mutta monipuolisuutensa ansiosta siitä on iloa isommillekin lapsille.

Lue pelistä lisää…

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Hoopa City 2
Androidille peli lytyy täältä: Hoopa City 2

 

Pango Build Park

Pelissä pelaaja saa itse suunnitella unelmiensa huvipuiston. Tarjolla on valmiita elementtejä; vuoristorataa varten tarvittavia ratapaloja, törmäilyautoja, maailmanpyörä, jätskikioski ja paljon muuta. Rakennuksia raahataan yksinkertaisesti sormella ruudulle niin kauan kunnes puisto on lapsen mielestä valmis.

Pelaaja voi luoda huvipuistostaan, esimerkiksi prinsessamaailman, trampoliinikeitaan, leikkipuiston tai vaikkapa näiden kaikkien yhdistelmän. Sääntöjä tai tavoitteita ei ole, vaan luovuuden saa päästää täysin valloilleen. Lopuksi puistoon voi asetella eläinhahmoja ja katsella niiden puuhia eri laitteissa.

Lue pelistä lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Build Park
Androidille peli löytyy täältä: Pango Build Park

 

Brio World – Railway

Pelissä kootaan junarataa sekä rataa ympäröivää maailmaa. Tarjolla on myös valmiita ratoja, joilla leikin voi aloittaa heti ja joita voi muokata mieleisekseen.

Rakennuspalikoita on runsaasti. Brio-sarjan leluistakin tuttuja radanosia, puita, ihmis- ja eläinhahmoja sekä autoja raahataan pelialustalle valmiista valikosta. Näin omasta maailmastaan saa luotua juuri sellaisen kuin haluaa.

Radan lisäksi myös oman junansa voi koota itse ja sen saa tietenkin radalle liikkumaan oikeasti.

Lue pelistä lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: BRIO World – Railway
Androidille peli löytyy täältä: BRIO World – Railway

 

Minecraft

Rakentelupelien klassikko, joka sopii isoille pelaajille noin eskari-ikäisestä ylöspäin. Pelissä rakennetaan omaa maailmaa kuutioinmuotoisista rakennuspalikoista. Pelissä on myös mahdollisuus taistella erilaisia (niin ikään kuutioista muodostuneita) örkkejä vastaan.

Kova rakentelija viihtyy tämän pelin parissa pitkänkin tovin eikä peliin tunnu kyllästyvän sitten millään. Kirjastosta, Youtubesta ja kavereilta löytyy rakennusohjeita ja uutta luovaa puuhattavaa keksii jatkuvasti.

Minecraftia voi pelata konsolilla, tabletilla tai tietokoneella, yksin tai yhdessä muiden pelaajien kanssa. Alkuun pääse hyvin mobiilisovelluksen hankkimalla.

Lue pelistä lisää…

Pelin mobiiliversion voi ladata tästä:

iOS: Minecraft
Android: Minecraft
Windows: MinecraftKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *