Mikä ei kuulu joukkoon – klassikkoleikin hieno päivitys digiaikaan

Fiete Choice oli mainio pelibongaus. Kaikkien tuntema ”mikä ei kuulu joukkoon” saa sovelluksen avulla ihan uutta potkua.

Ahoii Entertainmentin palkittu lastenpeli näyttää kauniilta ja on hyvällä tavalla koukuttavaa pelattavaa, vaikka leikin idea perin yksinkertainen onkin.

Tarkoitus on tökätä kuvarivistä sitä asiaa, mikä ei kuulu joukkoon.

Kuulostaa helpolta, mutta ongelmanratkaisutaidot, looginen ajattelu, hahmotuskyky pääsevät nyt todella koetukselle. Keskittymistäkin pelin avulla pääsee harjoittamaan.

Peli alkaa helpoilla tehtävillä. Täytyy esimerkiksi erottaa pinkki possu valkoisten lampaiden joukosta. Pelin edetessä tehtävät vaikeutuvat niin, että yksityiskohtiin täytyy todella kiinnittää huomiota ja aikuinenkin tökkää takuulla välillä väärin.

Yhteensä peli sisältää 99 tehtävää. Ihan yhdeltä istumalta sitä ei siis pelata läpi.

Peli sopii monen ikäiselle lapselle. Helpoimmista kentistä suoriutunee jo kolmevuotiaskin. Tehtävät vaikeutuvat kuitenkin sen verran kovalle tasolle, että ihan pienimmät saattavat turhautua ilman aikuisen apua.

Ekaluokkalainen testipelaajakin sai pelistä hyvin vielä haastetta.

Vanhemmat voivat säätää pelin asetuksista joko helpon tai vaikean tason. Helpossa pelimoodissa virheitä ei huomioida ja kokeilla voi niin kauan, että menee oikein. Vaikeassa pelissä jokaisella tasolla varaa on vain kolmeen virheeseen.

Yhden tason läpäisyn jälkeen lapsi saa tähtien muodossa palautetta sen mukaan, miten meni. Tämä on siis ns. oikea peli, jossa pääsee vapaan leikin sijaan harjoittelemaan hieman myös tappion sietämistä.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Fiete ChoiceKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *