Vinkki: Lentotila turvaa pienen lapsen kännykkäpuuhat

kuinkakasvattaadiginatiivi1

Vaikka lapselle on tärkeää opettaa digitaitoja, täytyy myös laitteiden turva-asetusten olla kunnossa.

Alle kouluikäisten lasten kohdalla laitteen käyttöä ja varsinkin nettiin pääsyä täytyy rajoittaa, mikäli lapsi viettää aikaa laitteen ääressä yksin.

Pädien ja puhelinten asetuksia tutkimalla löytyy ratkaisu moneen pulmaan. iPadin ja iPhonen turva-asetuksiin voit tutustua tästä. On myös olemassa erillisiä sovelluksia, jotka on tarkoitettu tuomaan lasten laitteiden käyttöön turvaa.

Yksinkertainen pika-apu löytyy kuitenkin joka vehkeestä yhden napin takaa.

img_4032

 

Lentokonetilassa laite ei ota minkäänlaista yhteyttä ulkomaailmaan:

  1. Ei pääse nettiin eikä voi soittaa tai viestittää. 
  2. Ei voi tehdä vahinko-ostoja sovelluskaupassa.
  3. Ei pääse klikkailemaan pelien somenappeja tai mainoslinkkejä.

Lentotilasta on hyötyä vaikkapa silloin, jos leikki-ikäiselle joutuu jossain erityistilanteessa antamaan oman kännykkänsä hetkeksi viihdykkeeksi.

Nopeassa tilanteessa eikä ehkä ehdi pohtia turvallisuusasioita kauhean syvällisesti. Yhdellä napin painalluksella voi kuitenkin varmistua siitä, ettei laitteella leikkivä lapsi vahingossa päädy vanhemman somekanaviin tai soittele työkavereille.

Suurin osa hyvistä lastenpeleistä toimii lentokonetilassa. Lisäksi esimerkiksi Netflixissä on mahdollisuus katsoa ohjelmia ilman nettiyhteyttä, joten myös lastenohjelmien katsominen onnistuu.

Koululaisen kohdalla lentokonetila ei ole enää ratkaisu, mutta aivan pienimmille se tuo yksinkertaisella tavalla lisäturvaa laitteiden käyttöön – siihen asti, kunnes lapsi oppii itse nappaamaan sen pois päältä.

Lue myös: Tabletti mukaan matkalle – mitä lastenpelejä voi pelata ilman nettiyhteyttä?

Muita käytännön vinkkejä arjen digikasvatukseen: Kuinka kasvattaa diginatiivi -kirjasta (S&S 2017)Kategoriat:Vinkkipankki, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *