Oivaltamisen iloa ja kaupunkisuunnittelua Dr. Pandan rakentelupelissä

img_8259

Hoopa City -sovelluksessa tenavat saavat rakentaa ja asuttaa kokonaisen pienen planeetan.

Tarkoitus on tarjolla olevia peruselementtejä sormella pelialueelle raahaamalla luoda taloja, teitä ja vesistöjä. Vähitellen kaupungin kasvaessa sinne ilmestyvät Dr. Panda -peleistä tutut eläinhahmot puuhailemaan.

Rakennuselementtejä on seitsemän. Vesipisara-kuvakkeesta saa aikaan järven, lehdestä taas kukkia. Sydäntä painamalla paikalle nousee sairaalarakennus. Rakentelun juju on kuitenkin elementtien yhdistämisessä.

Kun samalle paikalle raahaa sekä kasvillisuutta että sydämen, syntyy leikkipuisto. Kun taas yhdistää autotien ja salaman, tulee rautatie. Eri yhdistelmiä on tarjolla 70, ja pelaajan on itse keksittävä ne ihan vain luovasti kokeilemalla.

img_8263

Peli on Dr. Pandan vastaus yhä vain jatkuvaan Minecraft-huumaan. Oman versionsa Mine-ikää vähän pienemmille rakentajille on tehnyt myös nokkelista lastenpeleistään tunnettu Toca Boca.

Hoopa City käyttöliittymältään hyvin yksinkertainen ja helppo käyttää, ja se sopii siksi leikki-ikäisille. Tutkittavaa ja löydettävää on pelissä paljon, ja ainakin vähän alle 6-vuotiaan testipelaajan mielestä se oli aivan valtava menestys.

”Auta mua keksimään kierrätyslaitos!”

Vaikkei pelissä ole sääntöjä, se voi tarjota kunnianhimoiselle pelaajalle myös haastetta. Teitä, rautateitä ja asutusta voi asetella paikalle niin, ettei autojen matka katkea kesken ja että asukkaille on myös viheralueita ja muuta viihdykettä.

Peli mahdollistaa siis ihan oikean kaupunkisuunnittelun. Testipelaaja esimerkiksi huomasi kantapään kautta, ettei pelkkä autotiellä päällystetty alue näytä hauskalta. Tarvitaan myös ”järvi, uimaranta ja leikkipuisto, että eläimillä olisi viihtyisää”.

img_8262

Vaikka löytämisen ilo pitäisi tietysti malttaa jättää jälkikasvulle, voi vanhempi käydä kurkkaamassa hieman pelistä löytyviä vihjeitä ja avittaa, jos uusia yhdistelmiä ei tunnu enää syntyvän.

Peli sopii mielestäni 3–7-vuotiaille lapsille. Omat rakennelmansa voi tallettaa seuraavaa pelikertaa varten ja samaan sovellukseen voi luoda omat maailmansa useammallekin pelaajalle tai ihan vain itselle useampia erilaisia kaupunkeja varten.

Peli ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai lisäostoja.

Hoopa City -peliä voi pelata sekä kännykällä että tabletilla, mutta suosittelen tabletilla pelaamista, sillä talot ovat aivan turkasen pieniä – ainakin näin aikuisen näkökulmasta.

Vinkki: Keskustele lapsen kanssa siitä, millainen on viihtyisä kaupunki. Mitä unelmien kaupungissa olisi ja mitä ei? Millaisia paikkoja toivoisit oman kotisi läheltä löytyvän?

Katso pelin traileri!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi täältä: Hoopa City
Androidille peli löytyy täältä: Hoopa City

Lue myös postaus Hoopa Cityn kakkososasta!Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *