Leffa: Zootropolis on katsomisen arvoinen elokuva – mutta ei ihan pienille

Viikonlopun leffaretkemme osoittautui oppitunniksi tasa-arvosta, syrjinnästä ja erilaisten kanssaeläjien kunnioittamisesta.

Zootropolis – eläinten kaupunki kertoo perin ihmismäisistä eläimistä, jotka asuvat sulassa sovussa suurkaupungissa, jossa jokaiselle on paikkansa ja kaikkia kunnioitetaan lajiin katsomatta.

Disneyn tuottama elokuva on erittäin hyvä. Se antaa nuorille katsojille pohdittavaa ollen samalla viihdyttävä ja hauska.

Ikämerkintä K7 tulee silti aiheesta. Mukana on useampi aika pelottava kohtaus, ja juoni on sen verran monimutkainen, etteivät ihan pienimmät pysy ehkä mukana. Myös elokuvan kesto, 108 minuuttia, rajoittanee nuorimpien jaksamista. Suosittelenkin elokuvaa vasta kouluikäisille, vaikka nelivuotias vanhemman kanssa teatteriin pääseekin.

Meillä 5,5-vuotias sanoi, ettei elokuva pelottanut, mutta luulen, että osa juonesta meni kyllä ohi. Elokuvassa on viitteitä esimerkiksi amerikkalaisiin poliisisarjoihin ja -elokuviin, joista lapsi ei luonnollisestikaan tiedä mitään. Lopussa oli myös hankaluuksia hahmottaa, kuka nyt olikaan pahis ja kuka ei. Keskustelun aiheita elokuva toki siinä mielessä herätti.

Isommille lapsille ja aikuisille Eläinten kaupunki on katsomisen arvoinen pätkä. Se on hauska ja osuvasti nykyaikaa kuvaava (ihmisten lailla elävät eläimet muun muassa käyttävät alati älypuhelimia). Viihteen ohella tarjoillaan myös opetuksia.

Lisätietoa elokuvasta saa kasvattajille suunnatusta Media-avaimesta.

Katso elokuvan traileri tästä.

 



Kategoriat:Leffat, Muut

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *