Kirja: Täsmäteos kyselyikäisen kirjakaappiin

kysyjakurkistaVanhemman elämä kyselyikäisen kanssa ei aina ole helppoa. Vuosien koulutien tarvottuaan sitä luuli jo tietävänsä yhtä sun toista, mutta ei. Yhä uudestaan lapsen onnistuu keksiä kysymyksiä, joita ei pikaisempi googlauskaan selvitä.

Ja toki lapselle pitää vastata. Eihän se muuten mitään opi.

Kysy ja kurkista -kirja oli juuri tähän ikään oivallinen löytö. Siinä valmiisiin ihmiskehoa koskeviin kysymyksiin löytyy selkeä ja lapsen ymmärrykselle sopiva vastaus pahvisen kurkistusluukun takaa. Tietopakettia koristavat värikkäät ja hauskat kuvat.

Valmiit kysymykset hiljensivät 4-vuotiaan Testitenavan opin ääreen ainakin hetkiseksi kerrallaan, ja vastauksia kuunneltiin suurella hartaudella. Mikä aiheuttaa röyhtäilyn? Milloin parta kasvaa? Mitä hiki on? Miten murtunut luu voi parantua?

Vastaukset ovat sen verran järkeviä, että niistä lienee iloa vielä vähän vanhemmallekin lapselle.

”Ei mulle varmaan ikinä kasva parta.”

Kirja on antoisa ja opettavainen eikä sitä välttämättä jaksa edes lukea yhdeltä istumalta, vaikka sivuja on vain kolmetoista. Ainakin Testitenava halusi väliin hieman sulatella kuulemaansa. Ja keksiä sitten itse aiheesta (ihan sairaan kinkkisiä) lisäkysymyksiä.

kysy2Saman sarjan kirja Kysy ja kurkista – Tenavien tietopankki ilmestyi pari vuotta sitten. Opus vilahti nyt saman tien hankintalistalle. Siinä kysymyksiä näyttäisi olevan laajemmin eri aihepiireistä.

Katie Daynes
Kysy ja kurkista! Ihminen
Tammi 2015Kategoriat:Kirjat, Muut

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *