Leikitään lomaa – eläinten uimalassa ei sääntöjä tunneta

Vaikka kesä olisi viileä, paistaa tohtori Pandan uimalassa aina aurinko. Tässä pelissä tarkoitus onkin opastaa eläinten pentuja vesileikkeihin.

Dr. Pandan Uima-allas muistuttaa saman valmistajan päiväkotipeliä. Eläinvanhemmat tuovat lapsosensa ensin paikalle, sitten pieni pelaaja voi itse päättää, mihin poikuetta luotsaa.

Pukuhuoneessa voi suihkutella, valikoda uima-asun ja -hatun sekä käydä vessassa. Erilaisilla allasalueilla eläimiä taas voi asetella välipalalle altaan reunalle tai täpätä ne veteen uimapuuhiin. Altaalta toiselle liikutaan näytön yläkulmasa olevaa karttaa painamalla.

”Apina meni kakalle!”

Pelin huono puoli on se, että se ei ole ihan kauhean monipuolinen. Erilaisia altaita on kolme, mutta niillä ole ehkä ihan niin paljon erilaista tekemistä kuin voisi olla.

Lisäksi 3D-näkymä voi tuottaa hieman asemointihankaluuksia tottumattomalle pelaajalle.

Testitenava ei esimerkiksi meinannut ensin saada nallea kampaamotuoliin, joka on pukuhuoneen taka-alalla. Myös apinan saaminen trampoliiniin, jonka takana oli tuoli, tuotti hankaluuksia. Sinnikkäällä sormeilulla eläimet löysivät silti aina lopulta halutun paikkansa. Pienimmät pelaajat saattavat tarvita tässä kuitenkin aikuisen apua.

Muuten pelin käyttely on yksinkertaista ja helppo omaksua.

Eikä minkäänlaisia sääntöjä ole! Lapsella on  mahdollisuus heittäytyä täydelliseksi uimahallianarkistiksi. Kerrankin altaaseen saa mennä, vaikkei kävisi ensin vessassa tai suihkussa. Uimapukuakaan ei tarvitse päälleen laittaa, jos ei siltä tunnu. Altaisiin voi hyppiä ja vettä saa ruiskuttaa. Välipalaksi voi ottaa vaikka kymmenen jäätelöä.

Peli sopii mielestäni oivallisesti noin 3–6-vuotiaille. Se on kiltti, puheeton ja tekstitön. Nelivuotias osasi pelata itse heti eikä tarvinnut aikuisen opastusta.

Mukana ei ole sovelluksen sisäisiä ostoja eikä kolmansien osapuolten mainoksia. Kyseessä on siis turvallinen, värikäs ja kiva apsi kesän lämmöstä haaveilevan vesipedon tablettiin.

Pelin traileri löytyy tästä.

Kysymyksiä joihin voit joutua vastaamaan:

• Voidaanko mennä heti tänään rannalle uimaan?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Dr. Pandan Uima-allas
Saatavana myös: Dr. Pandan Uima-allasKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *