Kauniissa ja rauhoittavassa Toca Nature -pelissä rakennetaan omaa metsää

Toca Nature

Ruotsalaisen Toca Bocan , Toca Nature on yllätys. Se poikkeaa ulkoasultaan ja tunnelmaltaan selvästi aikaisemmista, kirkkaanvärisistä ja vitsikkäistä Toca Boca -leikkitiloista.

Kyseessä on vähän Minecraft-henkinen 3D-maailma, jonne luodaan luontoa. Metsistä, vuoristoista ja vesistöistä tehdään koti eri eläimille.

Luonnon antimia kuten marjoja ja sieniä pääsee itsekin keräilemään ja tarjoamaan eläimille ruuaksi.

Toca Nature

Peli on varsin yksinkertainen. Mitään erityistä päämäärää ei ole, vaan tekeminen koostuu luonnon muokkauksesta, keräilystä ja eläinten ihmettelystä.

Toca Naturen meno on verkkaista, ja pelin hillitty väritys kaunis, jopa taiteellinen. Vuorokaudenaikojen vaihtelu muuttuvine valoineen ja nukkuvine eläimineen antaa pelistä hiotun vaikutelman. Metsän äänimaisema käen kukuntoineen ja veden solinoineen on varsin rauhoittava.

Luontoaiheisen sovelluksen ikäsuositus on App Storen mukaan 6–8 vuotta. Käyttöliittymä on kuitenkin niin yksinkertainen ja sisältö kilttiä ja kiehtovaa, että pelin voi ihan loistavasti antaa pienemmänkin leikkeihin.

Uskoisin pelin innostavuuden olevan lapsen yksilöllisistä mieltymyksistä ja luonteesta kiinni. Touhukas lapsi ei ehkä jaksa keskittyä melko niukasti eri tekemistä sisältävään peliin kovin pitkäksi aikaa.

Toisaalta peli sopii hyvin niihin hetkiin, jolloin halutaan rauhoittua raisujen leikkien vastapainoksi.

Plussana vielä mainittakoon, että meillä sovelluksesta päähän tarttui uusi faktakin: majavat tykkäävät vedestä.

 

Peli löytyy nykyisin ainoastaan Toca Bocan kuukausimaksullisesta Piknik-kokonaisuudesta, jossa on muitakin sarjan pelejä.Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *