Suomalaispanda on söpö, opettavainen ja kunnianhimoinen

Lola Panda on tällä hetkellä ehdottomasti Testitenavan suosikkipelihahmo, ja olemmekin testailleet ajan saatossa useita Lola-pelejä. Jotkut peleistä ovat olleet pitkäkestoisempi ilo kuin toiset, mutta uusin, Lolan suuri seikkailu (Lola’s World) on ihan omaa luokkaansa.

Matikkaseikkailun värikäs maailma, söpöt hahmot ja suomea puhuva kertojaääni mukailevat tuttua Lola-meininkiä, mutta sisältö on paljon monipuolisempi kuin aikaisemmin testatuissa pandapuuhissa. Suuri seikkailu sisältää lukuisia erilaisia pikkupelejä, joista osa vaikuttaa hyvinkin opettavaisilta. Sovelluksen kehittänyt BeiZ lupaakin tiedotteessaan pelinsä parantavan 3–6-vuotiaiden lasten kouluvalmiuksia.

Hmm. Kuka heistä on suurin?

Hmm. Kuka heistä on suurin?

Pelistä on saatavilla ilmaisversio, jossa ei ole mukana kaikkea sisältöä, mutta jota voi pelata rajoittamattoman ajan vapaasti. Jo ilmaisversion kanssa kävi samoin, kun aiemmin arvostelemassani Mikko Mallikas -pelissä. Lolan suuri seikkailu piti Testitenavan otteessaan monta päivää. Niinpä kaivoin kuvettani ja tilasin Lolaan maksullisen sisällön kerralla koko vuodeksi. BeiZiltä luvataan, että maksullista versiota päivitetään jatkossa kuukausittain. Nähtäväksi jää, millaista matskua on luvassa.

”Nyt Lola tuli! Se ajaa junalla!”

Peli tuntuu sisällöltään jo nyt monipuoliselta. Aluksi valitaan pelihahmo, jonka kanssa sitten lähdetään sinne luvattuun seikkailuun minipelejä pelaamaan ja aarteita etsimään. Tehtäviä on paljon: joukosta pienimpien ja suurimpien asioiden löytämistä, numeroiden tunnistamista, laskemista, värittämistä, hahmojen pukemista ja syöttämistä.

Uusia tehtäviä aukeaa pelin edetessä. Opettavaiset minipelit lomittuvat leikin lomaan eikä eteneminen tunnu Testitenavasta liialta puurtamiselta. Äidin apua ei ainakaan alkupään tehtävissä tarvita, vaan kertojaääni selittää tarkasti, mitä milloinkin pitää tehdä. Tenavan mielestä pelin ainoa huono puoli on se, ettei pelihahmoksi saa valita Lolaa, pääosaa esittävä panda kun on menossa mukana vain oppaan roolissa.

Kuinka monta mansikkaa?

Kuinka monta mansikkaa?

Ilmaisversion tehtävät ovat helpoimmasta päästä, joten peliin hurahtanut alkaa nopeasti kaivata täysversion tarjoamaa lisähaastetta. Maksullisessa versiossa vanhempi saa myös seurata tilastojen avulla lapsen kehitystä eri tehtävissä. Lisäksi peliin käytetty kokonaisaika tallennetaan vanhemman tiedonjanoa varten.

Täysversion pelistä voi tilata kerrallaan viikoksi, kolmeksi kuukaudeksi tai vuodeksi. Maksumalli voi äkkiseltään tuntua uudelta ja vieraalta, mutta oikeastaan systeemi on oikein oiva. Peliä saa kokeilla ilmaiseksi, ja maksaa tarvitsee vasta sitten, jos sitä haluaa lisää.

Ilmaista versiota pelatessa sovellus tarjoaa aika ajoin kesken kaiken maksullista sisältöä ostettavaksi. Ostoikkunat on kuitenkin helppo sulkea ruksista. Ostoaikeiselta kuulustellaan Apple ID:n lisäksi kertotaulua, joten pieni lapsi ei päädy kovinkaan todennäköisesti pelin kanssa vahinko-ostoksille.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Lolan matikkaseikkailuKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *