Nampa Show on iloinen ja värikäs alusta lapsen omalle nukketeatterille

Nampa Design julkaisee suloisen värikkäitä eläinpelejä, joita pienten on helppo ja turvallista pelata. Pelien ja niiden hahmojen takana on Sara Vilkko, joka on luonut pelit omia lapsiaan silmällä pitäen.

Uutuus, Nampa Show vie pelaajan teatterin maailmaan.

Kun aiemmissa Nampa-sovelluksissa suoritettiin minipelejä ja pieniä tehtäviä, on Nampa Show nukkekotisovellus.

Mitään ennalta määriteltyjä sääntöjä ja päämäärää ei siis ole, vaan lapsi voi leikkiä sovelluksen pelihahmoilla tasan sillä tavalla kuin haluaa.

”Nukketalo” pitää sisällään teatterin lavasteineen, pukuhuoneen, taukotilan, ullakkovaraston ja leikkihuoneen. Huoneissa on paljon tavaraa kuten vaatteita ja ruokia, joita voi pukea ja syöttää hahmoille.

Pelihahmot, possu, susi ja kolme pientä lintua, ovat tuttuja aiemmista Nampa-peleistä.

Idea on leikkiä teatteria. Peli alkaa lavalta, jossa olevasta vivusta voi vaihtaa lavasteita sen mukaan, millaisen esityksen haluaa järjestää. Pukuhuoneen laajasta valikoimasta valitaan eläimille rooliasut.

Parasta Nampa Showssa onkin sen mahdollistama monipuolinen leikki. Esittää voi yhtä hyvin avaruusseikkailua tai prinsessanäytelmää. Toisaalta taukotilan keittiö, ullakon makuuhuone ja pukuhuoneen kylpyamme sopivat myös ihan tavalliseen kotileikkiin.

Vasta pelaajan käsissä paljastuu, mihin kaikkeen sovellus loppujen lopuksi voikaan venyä!

Katso pelin traileri tästä!

Peli on suunnattu alle 5-vuotiaille. Vaikka rekvisiittaa ja tilpehööriä on runsaasti, on itse pelitila ja hahmokavalkadi sen verran suppea ja selkeä, että kokonaisuus pysyy pienelläkin lapsella helposti hallussa eikä peliin pääse ”eksymään”.

Myös pelin ohjaaminen on eritäin helppoa. Esineitä vain raahataan sormella sinne, minne niitä haluaa siirrellä.

Tunnelma on värikäs, ystävällinen ja rauhallinen eikä huumoria ole unohdettu. Possun pukeminen avaruusprinsessaksi ja pikkulinnun valomiekkailevaksi kummitukseksi saa aikuisenkin hörähtämään.

Äänimaailmaltaan Nampa Show on moneen muuhun peliin verrattuna hillitty. Taustarenkutusta ei ole, vaan musiikkia kuullaan ainoastaan silloin, kun pelaaja erikseen järjestää lavalla musiikkiesityksen ja eläimet ryhtyvät tanssimaan.

Esineisiin ja hahmoihin koskettaessa kuuluu hassuja ääniefektejä, ja välillä yleisö hurraa kannustavasti esityksille.

Äänet saa vanhempien valikosta halutessaan myös kokonaan pois, jolloin pelaajan omille repliikeille jää enemmän tilaa.

Vanhemmille suunnattu info- ja asetusosio löytyy näytön oikeasta yläkulmasta. Se on merkitty pienten pelaajien näkökulmasta mukavan huomaamattomasti ja tuskin ollenkaan houkuttelevasti, mistä erityiskiitos. (Lapsilukko siinä toki on joka tapauksessa.)

Nampa Show on tarjolla iPhonelle ja iPadille. Sitä saa kokeilla suppeana versiona ilmaiseksi, ja koko peli lunastetaan kertahankintana sovelluksen sisäisenä ostona. Tämän jälkeen peli ei tarjoa lisäostoja tai mainoksia.

Suosittelen ehdottomasti lunastamaan koko pelin, jos lapsi tykkää testiversiosta. Näin lukitut osiot eivät häiritse turhaan leikkiä.

Muista Nampa-peleistä löydät juttuja täältä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa ShowKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *