Kirja: Tatu ja Patu helpottavat joulun odotusta

0DZ4_1_pl.inddNo niin, se olisi taas joulu. Ainakin, jos lasta on uskominen.

Olemme tahkonneet jo useamman kerran tänä syksynä Joulu on jo ovella, Apo Apponen -kirjaa. Siinä joulupukkia aletaan odottaa jo syyskuussa. Ja niinhän mekin olemme toki tehneet.

Vaihtelun vuoksi päätin kokeilla jotain toistakin modernia ja jouluista lastenkirjaa. Tatu ja Patu sopi lukulistalle oivallisesti.

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun ihmeellinen joulu (Otava) kertoo veljesten vierailusta ystävänsä Veeran luona. Tatu ja patumaiseen tyyliin homma ei mene kuitenkaan niin sanotusti putkeen, vaan veljekset tunkevat väärään taloon kylään ja yrittävät pölliä kauppakeskusjoulupukin olohuonetta koristamaan.

Tatun ja Patun viehätys piilee paitsi hassuttelussa myös siinä, että veljesten jatkuvasti hitusen pieleen menevät tulkinnat asioiden tilasta antavat nuorelle lukijalle oivalluksen ilon. ”Hei, ei joulupukkia koristella vaan kuusi! ” Sekoilun kautta myös opitaan aina jotakin arkista, esimerkiksi joulunperinteitä.

”Ei joulutähteä voi laittaa uuniin!”

Testitenava, 5, on tainnut viimein saavuttaa Tatu ja Patu -huumorin ymmärtämisiän. Viime kevään Amerikan matkalla luettiin monet kerrat Tatun ja Patun Suomi -kirjaa, mikä ilahdutti lasta kovasti. Joulukirja upposi tosin vieläkin paremmin, ehkä yhtenäisen ja yksittäisiä tietopläjäyksiä helpommin seurattavan juonensa ansiosta.

Summa summarum: Tatun ja Patun ihmeellinen joulu on hauska ja juuri sopivan kummallinen kirja, jotta vanhempikin jaksaa kiinnostua.

Nämä tällaiset joulukirjat sopivat muuten aivan täydellisesti syysiltojen lukemistoon, koska ne (ainakin meillä) helpottavat sitä aivan hirmuista joulunodotusta ja antavat lapselle tilaisuuden keskustella kaikesta tulevasta jännästä.

Tatun ja Patun kanssa pääsee odottamaan joulua pian myös elokuvan muodossa. Lopuvuodesta 2016 saa ensi-iltansa jouluiseen Helsinkiin sijoittuva Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu. Tuskin maltamme  odottaa!

Edit: Arvion leffasta pääset lukemaan tästäKategoriat:Kirjat, Muut

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *