Toton puumajassa hoidetaan kilpikonnavauvaa

Dr. Panda on lasten pelisarja, jossa uusia opettavaisia osia ilmestyy tiuhaan, yleensä samojen pandahahmojen ympärille.

Dr. Panda & Toton Puumaja on kuitenkin peli, jossa pandan sijaan pääosan on varastanut pieni kilpikonna.

Kyseessä on melko perinteinen lemmikinhoitopeli, jossa kilpikonnan hyvinvoinnista huolehditaan ruokkimalla, pesemällä ja leikittämällä sitä. Kilpikonna kertoo tarpeistaan puhekuplalla, jossa on kuva esimerkiksi ruuasta tai sängystä.

Nelivuotiaasta testihenkilöstä oli erityisen hauska syöttää kilpikonnalle jätskiä ja soittaa sille musiikkia. Kylpyhommat kiinnostivat myös.

”Tuhma kilpikonna! Nyt et saa kyllä enää lisää jätskiä!”

Muuten viihdyttävän ja todella söpön pelin odottamaton harmistus oli, että pelin alussa koettu kilpikonnan kuoriutuminen munasta olisi kiinnostanut uudestaankin, mutta alkudemo tulee eteen vain peliä ensimmäistä kertaa käynnistettäessä.

Ongelma tuntui itsestäni vähän hassulta, mutta testihenkilö ei ilmeisesti ole ainoa asiaa ihmetellyt. Pelinkehittäjän Facebook-sivulla joku kysyy näet samaa ja saa neuvoksi poistaa ja asentaa peli uudestaan laitteelle. Ja kyllähän ne kuoriutumishommat toki hauskoja aina ovatkin.

Toton Puumaja ei ole ihan pikkuisimmille taaperoille, sillä käyttöliittymä vaatii jo vähän suunnitelmallisuutta ja ymmärrystä pelaamisesta.

Kilpikonnan talossa täytyy osata liikkua huoneesta toiseen ja ymmärtää, mitä kilppari milloinkin haluaa. Toki pelissä voi liikkua ja kokeilla toimintoja vapaastikin, silloin kilpikonna saattaa vain olla hieman näreissään.

Neljävuotias sai pelistä  kiinni jo ensimmäisellä kokeilukerralla, mutta tarvitsi ensimmäisellä pelikerralla hieman vanhemman apua.

Pelissä ei ole puhetta tai tekstiä. Myöskään pelinsisäisiä ostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia sovellus ei sisällä.

Jos Toto-kilppari on lapsesi suosikki, testataa myös Dr. Pandan postipeliä. Siinä kilpikonna on töissä postitoimistossa.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Miks tän nenästä tulee räkää, kun tää nukkuu?
Miksei tää tottele, kun mä käsken? Onks tää vauva?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä:  Dr. Panda ja Toton Puumaja
Saatavana myös: AndroidKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *