Among Us on lasten suursuosikki – Miksi peli on niin hyvä?

"<yoastmark

Among Us -peli on tämän syksyn hitti. Kyseessähän on värikkäiden avaruusheppuleiden murhamysteeripeli, jota pelataan kännykällä, tietokoneella tai sitten koulun pihalla ihan livenä.

Innostus Among Usiin on levinnyt suosittujen tubettajien kautta. Jos peli ei ole vielä tuttu, lue sen perusperiaatteet tästä!

Mutta miksi peli on niin hyvä kuin se on? Kokosin näin vanhemman näkökulmasta omat huomioni.

 

1. Voi pelata yhdessä ja etänä

Korona-aika on ollut erityisen otollinen etänä tapahtuvalle leikille. Among Usissa se onnistuu. Peliä voi pelata paitsi vieraiden myös omien kavereiden ja perheen kanssa yhdessä. Sosiaalisuus on oleellinen osa pelaamista, oikeastaan välttämättömyys.

 

2. Se sopii vähän kaikille

Lihaksikkaille taistelu-ukkeleille sinkoineen ja pyssyineen on toki oma paikkansa, mutta Among Us ei kuulu näihin peleihin. Se on söpö, kiltti ja sukupuolineutraali eli sen kohderyhmää ovat vähän kaikki. Sitä voi pelata yhtä hyvin luokkakaverin kuin sisaruksen tai vaikka mummon kanssa niin, että kaikilla on kivaa.

Pelin ikäraja on sovelluskaupasta riippuen 7-10 vuotta. Julkinen chat ja hyvän lukutaidon vaatimus rajaavat pelaamista nuorimpien kohdalla, mutta vanhempien kanssa yhdessä pelatessa peli sopii omasta mielestäni nuorillekin pelaajille. 

 

3. Kerrankin saa valehdella!

Among Us ei ole pelottava, mutta se on sopivasti jännä. Koska kyseessä on murhamysteeri, joku joukosta on tietysti ”murhaaja”, joka yrittää kaikin tavoin vältellä kiinni jäämistä. Muille pelaajille tulee siis syöttää pajunköyttä oikein olan takaa.  

 

4. Yksi pelikerta on lyhyt

Peliin on helppo tarttua lyhyidenkin taukohetkien aikana. Siihen ei tarvitse välttämättä varata koko sunnuntaipäivää, vaan varttikin voi riittää. Tämä helpottaa myös alati kiireisten vanhempien osallistumista pelaamiseen aina silloin tällöin!

 

5. Monenlaisilla laitteilla pääsee mukaan

Among Us on helposti saavutettava, sillä todella monilta löytyy kotoa jokin laite sen pelaamiseen. Peliä voi rouhia niin mobiilisti, tietokoneella kuin Nintendo Switch -konsolillakin

 

6. Among Us on halpa

Hinta ei myöskään ole este peliin mukaan pääsemiseksi. Pelin saa ladata mobiililaitteille ilmaiseksi eikä lisäostoja ole pakko pelissä pärjätäkseen tehdä. Tietokoneelle peli maksaa muutaman euron. 

 

7. Humoristinen ja helppo

Pelimenestys ei vaadi tuntikausien harjoittelua, vaan aloittelijakin pääsee luontaisella nokkeluudella pitkälle! Varsinkin perheen tai kavereiden kanssa yhdessä pelaaminen voi olla ihan hulvaton kokemus. 

 

Kuka teillä pelaa Among Usia?

Loading ... Loading ...

 

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä
Androidille se löytyy tästä
Among Us löytyy myös Steamista ja Nintendo eShopista.

 Kategoriat:Pelit, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *