Kauniit piilokuvat antavat haastetta tarkimmallekin – sopii myös aikuisille

Piilotettujen esineiden etsiminen runsaasta kuvituksesta on hauskaa ja tarkkuutta vaativaa puuhaa. Under The Leaves on sovellus, joka tarjoaa etsintätehtäviä heille, joille tavalliset lasten piilokuvat ovat helppoa heinänsyöntiä.

Pelin teemana on maapallo sen eläimet. Aloitustehtävässä etsitään arktisesta maisemasta kaloja jääkarhulle. Kun kalan bongaa jään seasta, sitä tökätään. Kun kaikki kalat on löydetty, jääkarhu on tyytyväinen ja päästään seuraavaan tehtävään.

lastenpeli under the leaves

Peli on paikoin todella haastava, niin haastava, että itsekin tuskastuin välillä, lapsesta nyt puhumattakaan.

Pelattavaa riittääkin pitkäksi aikaa. Peliympäristöjen joukossa on yö- ja päivänäkymiä, vedenalaista maailmaa ja metsää. Eri eläimiä on yhteensä 29 ja niiden tehtävät piileskelevät yhdeksässä erilaisessa taustassa. Samoihin taustoihin palataan siis useamman kerran etsimään eri asioita.

Lisävaikeutta etsimiseen tuo se, että etsittävä alue ei ole koskaan ihan pieni, vaan useamman näytön kokoinen. Etsimisalueella liikutaan näkymästä toiseen nuolinäppäimiä ruudun laidasta painamalla.

lastenpeli under the leaves

Pelin kuvat ovat harmonisen kauniita ja äänimaailma seesteinen. Taustalla kuuluu luontoääniä ja rauhallista musiikkia. Kuvien tuijottelu onkin ihan rentouttava kokemus, mikäli hermo ei satu menemään, kun se viimeinen etsittävä kohde ei millään löydy.

Onneksi mahdottomilta vaikuttaviin tilanteisiin on apuna pieni lisätehtävä, jonka ratkaisun jälkeen pelaamiseen saa vinkkiä. Apu löytyy pelinäkymässä olevan kysymysmerkin takaa.

Piilokuva peli lapsille

Under The Leaves ei sisällä puhetta tai tekstiä. Se toimii ilman nettiä eikä tarjoa lisäostoja tai näytä mainoksia, joten siinä suhteessa se toimii pelattavaksi ihan kuinka pienelle lapselle vain.

Vaikeustasonsa puolesta en suosittele peliä kuitenkaan alle eskari-ikäisille, ellei lapsi ole aivan erityisen keskittymiskykyinen. Toisaalta peli voi olla kivaa tekemistä vanhemman kanssa yhdessäkin. Ainakaan aikuisen ei tarvitse teeskennellä, ettei itsekään muka hoksaa.

piilokuva peli lapsille

Sovelluksen on kehittänyt Circus Atos, joka on myös hauskan Hiiren luontokokoelma -pelin takana.

VINKKI: Suosittelen pelaamista tabletilla. Isommalla näytöllä peliä on myös helpompi katsella yhdessä.

VINKKI 2: Pelin avulla voi harjoitella kärsivällisyyttä. Kinkkisessä kohdassa voi pitää vaikka yön pituisen tauon ja palata etsimishommiin tuorein silmin aamulla.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Under The Leaves
Androidille se löytyy täältä: Under The LeavesKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *