Vauhdikas ponipeli karkin ja söpöyden ystäville

Testissä: Unicorn Glitterluck By Haba

Kun ruudulle lävähtää pinkki yksisarvinen, sateenkaaria, linnoja ja karkkeja, ovat pelin puitteet ainakin täydellisesti kohdillaan!

Berliinissä majailevat Fox & Sheep -pelifirman julkaisema Unicorn Glitterluck on suloistakin suloisempi pikkulasten seikkailupeli, missä ravataan yksisarvisella läpi värikkäiden 3D-maailmojen timantteja keräten.

Pelitasojen välissä heppaa saa koristella ja värittää mieleisekseen. 

Pelissä on tarjolla neljä iloista maailmaa, joiden teemoina ovat pilvet, meri, metsä ja karkit. Pelitaso valitaan karttaa koskettamalla. 

Pelaaminen on yksinkertaista: Hevonen ravaa eteenpäin itsekseen ja sen saa hyppäämään ruutua koskettamalla.

Matkalla kerätään timantteja muita esineitä. Tason lopussa yksisarvinen saapuu taikalinnaan, missä kerätty saalis lasketaan.

Epäonnistumisen mahdollisuutta ei ole, mutta sitä paremmin tietysti menee, mitä enemmän timantteja saa kasaan. Jos yhdeltä tasolta kerää 20 timanttia, saa pelaaja lisää harjoja ja tarroja, joilla poniaan tuunausosiossa koristaa.

Peli sopii noin 3-6-vuotiaille lapsille. Se on temmoltaan melko vauhdikas ja koukuttavakin moniin muihin pikkulapsille suunnattuihin peleihin verrattuna.

Tämä pelin parissa ei tuumailla tai pohdiskella vaan laukataan täyttä vauhtia eteenpäin! Toki lapsen luova puoli päästetään töihin ponin koristelussa, jossa värivalintoja saa pohtia kaikessa rauhassa.

Pelissä on useita kielivaihtehtoja, esimerkiksi englanti, saksa ja ruotsi, mutta suomea ei valikoimassa ole. Onneksi puhetta tai tekstiä ei pelaamiseen tarvita.

Pelitason lopuksi ainoastaan kerätyt timantit lasketaan ääneen. Pelin avulla voi siis opettaa lapselle numerot 1-20 jollakin vieraalla kielellä. Tai sitten olla välittämättä koko asiasta.

Vaikka numeroiden opettelumahdollisuus pelissä onkin, en kutsuisi lautapelin pohjalta kehitettyä Unicorn Glitterluckia oppimispeliksi tai pelaamista pädin hyötykäytöksi. Tämä peli on silkkaa hauskaa ja ihanuutta!

TESTAAJAN ARVIO: Viisivuotias testipelaaja ihastui yksisarviseen ensisilmäyksellä. Pelaaminen sujui ihan tuosta noin vain ilman aikuisen alkuopastusta, ja söpöyspisteitä peli sai kuulemma täydet kymmenen.

Parasta pelissä oli testaajan mielestä aarteiden kerääminen ja oman ponin koristelu. Siinä suhteessa peli kieltämättä onkin mukavan monipuolinen hankinta.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Unicorn GlitterluckKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

  1. Meillä tuli tämä tänään joulukalenterista. On ihan hauska. Onko niin että tässä voi olla vaan yksi peli kerrallaan kesken? Kun kaksi lasta vuorotellen pelaisi, niin vaikuttaa siltä että pitää joko alottaa joka kerta alusta tai jatkaa toisen peliä. Oman pelin tallentamis- ja jatkomahdollisuutta en löytänyt.. 🤔

    • Onpa hauska idea, että äppejä tulee joulukalenterista! 🤩

      Tämä peli taisi tosiaan olla sellainen, että ei voi luoda profiilia usealle eri pelaajalle. Tämä on kyllä varsin harmillista, kun tabletit ovat niin usein sisarusten käytössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *