Toca Boca kokosi sovelluksistaan yhden unelmien megapelin

Huom! Toca Life World ei enää päivity Huawein laitteilla pelattaessa, sillä Google Play lopetti yhteistyönsä Huawein kanssa eikä Toca Bocan sovelluksia ei ole saatavilla Huawein AppGallery-sovelluskaupassa. Lisää infoa aiheesta tässä postauksessa.

Toca Boca on jo aiemmin mullistanut Life-sovelluksillaan lasten perinteiset nukkekotileikit. Peleissä on saanut leikkiä vapaasti roolileikkejä erilaisissa ympäristöissä hahmoja muun muassa pukien ja syöttäen.

Toca Life: World on koonnut yhteen kaikki firman vanhat Toca Life -sovellukset, ja niitä ei uudistuksen jälkeen enää voi ladata yksittäin.

Peli myy runsaasti lisäosia

Toca Life: World -peli sisältää paljon leikittävää mutta myös muu lisäosia tavalla, johon vanhemmat eivät välttämättä ole lastenpelien kohdalla tottuneet.

Sovelluksen saa ladata ilmaiseksi ja siinä on valmiina yllättävän laaja leikkikaupunki.

Raha firmalle kilahtaa lisäosia myymällä. Maailmaansa saa laajentaa ostamalla siihen uusia leikkitiloja sovelluksen sisäisinä ostoina. On lumista vuoristomajaa, ravintolaa, lemmikkihotellia ja vaikka mitä.

Lisäosien hinnat liikkuvat reilusta eurosta useaan kymmeneen euroon kappaleelta.

Tarkoitus on tietysti myydä jokaisen pelaajan maailmasta mahdollisimman iso ja hieno, mutta onneksi sovellus ei tuputa lisäostoja kovin aggressiivisesti.

Maksullista lisäpelattavaa voi selata sovelluksen kauppaosiossa, mutta itse ostot ovat (melko heppoisen) lapsilukon ja toivottavasti myös vanhemman sovelluskauppaan asettaman salasanan takana.

Lisäostojen lisäksi toinen vanhempaa mietityttävä asia sovelluksessa on pelaajan sitouttaminen. Toca Boca lupaa uusia ilmaisia lahjoja niille pelaajille, jotka palaavat viikoittain pelinsä pariin. Tämä ei ole toki ole koukutusta pahimmasta päästä, mutta ominaisuus kannattaa tiedostaa.

Nuoren pelaajan kanssa voi olla hyvä ihan yleisestikin keskustella siitä, kuinka usein kannattaa pelata ja paljonko lisäosia on tarpeen ostaa.

Toca Life World

Peliä voi käyttää myös kasvatuksen tukena

Jos myyntiaspektia ei ajattele, pelinä Toca World on suoraan sanottuna kyllä ihan todella upea ja varmasti jokaisen nukkekotipeleistä ja roolileikeistä pitävän unelma.

Erilaisia hahmoja on mukavan runsaasti, joten jokainen pelaaja löytää joukosta varmasti itseään miellyttävän tyypin. Valmiiden hahmojen kavalkadissa on paitsi eri näköisiä myös esimerkiksi pyörätuolissa istuvia hahmoja. Maksullisen lisäosan avulla hahmoja voi koota itsekin.

Leikkiä saa vapaasti koko maailmassa. Pelihahmot voi viedä ostetuista sijainneista riippuen vaikka lomalle, töihin tai kouluun. Niille voi luoda ruoka-annoksia erilaisia aineksia yhdistelemällä, loihtia uusia kampauksia ja asuja. Kaverin kanssa voi pelata yhdessä ja kaiken ikuistaa videolle omia ääniä päälle nauhoittaen.

Vapaa roolileikki ja leikin videointimahdollisuus antavat paljon mahdollisuuksia myös kasvattajalle. Lapsen kanssa voi käydä läpi esimerkiksi lääkärikäyntiä tai lomareissua etukäteen pelin avulla.

Toca Life World

VINKKI: Keskustele lapsen kanssa pelien sitouttamiskeinoista ja lisäostoista. Toca Lifessä saa uusia maailmoja rahaa vastaan. Onko kaikki pakko ostaa heti? Ahkera pelaaja saa pelissä säännöllisin väliajoin esineitä lahjaksi. Onko jokainen lahja saatava, vaikka ne kivoja ovatkin? Kuinka usein pelejä kannattaa pelata ja mistä syistä?

VINKKI 2: Pelin fanille App Store- tai Google Play -lahjakortti voi olla hyvä lahjaidea uusien pelialueiden lunastamista varten!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Life: World
Androidille se löytyy täältä: Toca Life: World
Tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassaKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

 1. Olen ostanut hiihtokeskuksen, kuumat lähteet, vuoristomökin, crumpetien romuliikkeen ja satamarannan mutta kun aloin pelaamaan Toca worldia niin se oli poistanut kaikki mitä olin ostanu!! En oo saanu ees rahojani takas.

  • Hei Heta! Oletko kokeillut ostosten palauttamista? Siellä kauppaosion ihan lopussa on ”palauta ostokset” -nappi, jota kannattaa kokeilla painaa ainakin aluksi. Jos se ei auta, voi Toca Bocalla lähettää viestiä esim. sähköpostilla.

   Toivottavasti ostokset palautuvat! Tosi kurja tilanne.

 2. Miten saisin kaikki toca bokat kun vanhemmat eivät suostu ostamaan

  • Moikka Armi!

   Olisipa hauska saada kaikki Toca Bocat! ❤️Osia on kuitenkin niin paljon, että kaikkien ostaminen tulisi aika kalliiksi. Ehkä lisäosia voisi pyytää vaikka synttärilahjaksi tai ottaa omaksi säästökohteeksi, jos saat esimerkiksi viikkorahaa. 🤔

   Jos yhtään lohduttaa, niin ei meillä Viihdevintiöilläkään kaikkia Toca Bocia ole pelattu. 😅

 3. Onko toca bocassa mitenkään mahdollista saada lisäosia ilmaiseksi? Se sairaala lisäosa olisi unelmieni täyttymys🤩❤️olisi mukavaa saada tietää saako niitä ilmaiseksi koska kaverini oli onnistunut jotenkin hankkimaan ne ihan ilmaiseksi

  • Moi Aino!

   Voi olla, että sitä sairaala-peliä on joskus annettu jonkin mainoskampanjan ajan ilmaiseksi. Ja kun apin on ladannut kerran erikseen, se ilmestyy lisäosana myös World-sovellukseen.

   Kauhean usein Toca Boca ei kuitenkaan nykyisin ilmaisia pelejä taida tarjota, mutta ehkäpä toivoa silti on!

   Se sairaala on kyllä ihan superkiva! ❤️

  • Hei olen Kaisa minunkin kaveri on saanut ilmaiseksi kaikki toca boca maat.

 4. Miten Toca Life pelin voi tallentaa puhelimeen. Haluaisin ostaa lisäosia, mutta pyytää jotain syntymävuosi koodia ja en saa ostettua mitään. Täytyykö pelistä ostaa maksullinen aloituspeli, jotta lisäosia saa?

 5. Moikka! Luulen, että lisäosia ostaakseen täytyy olla täysi-ikäinen, ja syntymävuotta kysytään sen vuoksi. 😊

 6. Saako niitä kaikkia lisäreitä ilmaseksi

 7. Moi,
  Olen yrittänyt ostaa lisäosaa ”moderni kartano”. Jostain syystä osto ei etene kohdasta, jossa lukee ”napautusostos”. Kun siitä napauttaa, niin näyttö vain himmenee eikä mitään tapahdu. Aiemmin lisäosan ostaminen on onnistunut. Mikähän voi olla vialla?

  • Moi Petra!

   Joku muukin oli Google Playn kommenteissa valittanut samasta ongelmasta. Hänelle oli vastattu, että kannattaa ottaa yhteyttä Toca Bocaan heidän nettisivujensa kautta osoitteessa https://tocaboca.com/contact/ ja kuvailla ongelma siellä.

   Voi myös olla, että kyseessä on jokin yleinen virhe, joka korjaantuu seuraavan päivityksen myötä itsestään. Kannattaa siis tarkistaa, että pelissä on viimeisin päivitys tehtynä.

   Toivottavasti ongelma ratkeaa!

 8. Minulla oli ennen lisää osia mutta vaihdoin puhelinta ja ne katosivat saisiko niitä mitenkään takaisin?

  • Hei Netta! Oletko kokeillut painaa ”palauta ostot” -nappia siellä sovelluksen kauppaosassa? Jos vanhassa ja uudessa puhelimessa on sama käyttöjärjestelmä ja olet kirjautunut sovelluskauppaan sisään, niin tämä saattaa auttaa. Toca Bocalle voi myös lähettää viestin ja selvittää asiaa heidän kanssaan, jos ostojen palautus ei onnistu.

 9. Hei muuten miten voi maksaa esim jonku talon app store lahjakortilla?

  • Hei Saimi!

   App Storen lahjakortti lunastetaan niin, että mennään kännykän App Store -sovellukseen, rullataan ihan sinne aloitusnäkymän loppuun asti ja painetaan ”lunasta”.

   Sitten lisätään lahjakortin koodi oikeaan kohtaan, ja lahjakortilla olevat rahat siirtyvät Apple-tilillesi.

   Kun sitten sen jälkeen ostat pelissä lisäosia, menee maksu tuolta lahjakortilla tulleelta saldolta.

   Toivottavasti osasin selittää tarpeeksi selkeästi ja lunastaminen onnistuu! ☺️

 10. Hei! Voinko kirjautua eri laitteilla peliin niin, että kaikki ostokseni ovat käytössä kummallakin laitteella (android puhelin ja Ipad)?

  • Hei Ninni! Epäilen, että pelin jakaminen kahden eri käyttöjärjestelmän kesken ei ole mahdollista. 🙁 Ainakaan en itse keksi, miten tuo onnnistuisi.

 11. Hei onko ostosten palauttaminen mahdollista niin että rahat tulevat takaisin?

 12. Hei! Miten saisin palautettua ostokseni takaisin toca bocalle ja saada ne rahat takaisin!? Olisi kiva jos auttaisitte asian kanssa 🙂

  • Hei! Sovelluksen sisäisiä ostoista voi käsittääkseni yrittää pyytää rahat takaisin vain ottamalla yhteyttä pelin valmistajaan eli tässä tapauksessa Toca Bocaan. Heidän nettisivuiltaan löytyy yhteydenottolomake. Toivottavasti onnistuu!

 13. Hei,

  Osaatteko kertoa miten android laitteella onnistuu tuo videointi?

  Kiitokset samalla kattavasti kootusta pelisivustosta, teidän kirjoituksia on luettu moneen otteeseen 🙂

  Yt kahden pikkupelaajan äiti

  • Hei!

   Itse pelailen iPhonella ja iPadilla, mutta käsitykseni mukaan pelin pitäisi olla samanlainen myös Android-laitteilla. Elikkäs: Niillä pelialueilla, missä tallenusominaisuus toimii, näkyy näytön oikeassa yläkulmassa sininen nauhoitusnappula. Sitä painetaan pitkään kunnes nauhoitus menee päälle.

   Peliohjeita löytyy englanniksi myös Toca Bocan sivuilta. Yritin sieltä katsella, josko olisi lisäohjeita, mutta nämä samat ohjeet ovat sielläkin. Toivottavasti onnistuu!

   https://tocaboca.com/for-parents/toca-life-world/

   Tosi mukava kuulla, että blogista on ollut teille hyötyä! Kivoja pelihetkiä 🙂

   Jenni

 14. Olen ostanut yhden pakettin mutta en ole saanut mitään vauva hahmoa esim. Miten voin saada vauva hahmon tocassa

 15. Hei !
  Tytölle on koko maailma ostettu Samsungin tabletille. Nyt hankittiin hänelle ipad. Onnistuuko ostojen siirto uuteen tablettiin ?

  • Moikka Timo, Itselläni on epäilys, että pelin siirtäminen käyttöjärjestelmästä toiseen ei ole mahdollista. Uudessa laitteessa pitäisi olla käytössä sama sovelluskauppa kuin vanhassa, jotta siirto onnistuisi.

 16. Moi!Koitin äidin kanssa ostaa lisäriä mulle mutta kun avaan sen kaupan siihen tulee oho jotain meni pieleen yritä uudelleen mistä johtuu?🧐

  • Moikka Jemina!

   Olisiko nettiyhteys pätkinyt? Kokeile käynnistää kännykkä tai tabletti uudestaan ja katso, että netti on toiminnassa. Jos ei vielä silloinkaan toimi, niin ongelma lienee Toca Bocan päässä. Silloin kannattaa vain odottaa ja yrittää myöhemmin uudestaan. ☺️

 17. Mitä jos kun menee sinne kauppaa mis näkyy ne lisäosat mut kauppa ei aukee siinä lukee ”kauppa ei ole tällä hetkellä käytössä yritä uudelleen” netti on kunnossa ja nyt oon ootellu 2022 alusta

 18. Toca boca peli ei päästä minua sisään peliin. Ei ole päästänyt koko vuotena. En voi päivittää peliä myöskään.

  • Hei!

   Onpa hankalan kuuloinen tilanne. Ensin pitäisi tietää, onko sinulla käytössä iOS- vai Android-käyttöjärjestelmä. Jos käytössä on Android ja ostat sovelluksesi siis Google Play -kaupasta, voi apu löytyä heidän sivuiltaan tästä linkistä:

   https://support.google.com/googleplay/answer/7513003?hl=fi

   Joskus tällaisiin ongelmiin auttaa sekin, että poistaa pelin ja lataa sen sitten sovelluskaupasta uudestaan. Tätä kokeilisin ihan ensin.

   T: Jenni

 19. moi mulla on mun puhelimella lisäosia tässä pelissä ja aijon ha kkia i padin (minulla on iphonen puhelin) niin oilisiko mitenkään mahdollista saada lisäosia siirettyä minun i padilleni?

  • Moikka! Jos olet kirjautunut App Storeen samalla Apple id -tunnuksella sekä iPhonella että iPadilla, lisäosien pitäisi siirtyä laitteelta toiselle. ☺️

   • kun tämä on siskoni vanha i padi niiin miten pystyn kirjautumaan omalla apple id lläni

    • Mene iPadin asetuksiin ja sieltä klikkaa heti ensimmäisenä näkyvää Apple id -kohtaa. (Siinä pitäisi lukea mm. käyttäjän nimi.) Avautuvan sivun ihan lopussa on ”kirjaudu ulos” -nappi. Siitä kun painaa, pääsee vaihtamaan käyttäjää. Toivottavasti onnistuu!

 20. Hei! Olen yrittänyt saada minun vanhasta puhelimesta ostoja uudelle Apple laitteelle ei millään tule takaisin vaikka painan palauta ostokset napista, mikä siinä voisi olla vikana.

 21. Moi! Siis ostin sen poliisiaseman ja sain kaiken muun paitsi tyypit mikä voisi olla syynä?

 22. Moi
  Pystyykö iphonesta siirtää Android tabletille toca lisärit mitkä on iphonella

  • Hei Kira, iPhonelta ei käsittääkseni pysty mitenkään siirtämään lisäosia Androidille, ainoastaan toiselle iPhonelle tai iPadille. 😕

 23. Hei minulla on äitin iPhonella minun lisärit niin pystyykö niitä siirtää minun puhelimeen minulla on kans iphone

  • Hei, varma tapa käyttää äidin iPhonella ostettuja lisäreitä on kirjautua omalle iPhonelle sillä äidin Apple-tunnuksella ja käydä sitten Toca World -sovelluksen sisäisessä kaupassa painamassa ”palauta ostot” -nappia.

   Jos sinulla on omassa puhelimessasi kuitenkin oma Apple-tunnus, kannattaa kokeilla, josko perhejako toimisi. Jos perheen iPhonet on linkitetty yhteen perhejaon avulla, jotkut sovellukset antavat palauttaa myös muiden perheenjäsenten ostamia lisäosia. En kuitenkaan ole varma, toimiiko tämä juuri Toca Bocan peleissä, mutta kannattaa kokeilla!

   Perhejako toimii niin, että perheen aikuinen luo ryhmän ja yhdistää sitten muiden perheenjäsenet Apple-tilit ryhmään mukaan. Tämän jälkeen koko perhe voi käyttää kaikkia yhden perheenjäsenen ostamia sovelluksia maksamatta niistä enää uudelleen. Perhejaosta löytyy lisää tietoa täältä:

   https://support.apple.com/fi-fi/HT201088

 24. Niin ja mä haluun niitä taloja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *