Tunteita ja poroja – Pikku Kakkosen sovelluksessa on uusia pelejä!

Maan mainio Pikku Kakkonen tarjoaa sovelluksessaan jälleen uutta pelattavaa. Pikku Kakkosen pelit ovat ilmaisia, suomenkielisiä ja ehdottoman turvallisia ihan pienillekin.

Kyseessähän on siis ihan paras sovellushankinta alle kouluikäisille lapsille. Eli jos teillä katsellaan Pikku Kakkosta, mutta ei vielä leikitä sovelluksella, niin kipin kapin latamaan!

Voit lukea Pikku Kakkosen sovelluksesta lisää täältä.

Uudet Pikku Kakkosen pelit ovat vauhdikas Bigálus sekä leikki-ikäisen tunteita käsittelevä Reima Räiske. Tällaisia pelit ovat:

Reima Räiske, Pikku Kakkosen sovellus

Reima Räiske

Peli täydentää Pikku Kakkosessa nähtävää animaatiosarjaa. Pääosassa on supersankaripoika Reima Räiske, jolla kiehuu toisinaan vähän yli.

Pelissä on viisi osiota, joissa erilaisiin tunteisiin paneudutaan eri näkökulmista. Lapsi voi esineitä tökkimällä ja raahaamalla testata, mitkä asiat ilahduttavat mitkä taas pelottavat, surettavat tai ällöttävät Reimaa. Mukana on myös hauska valokuvausosio, missä pelaaja voi samastua Reiman fiiliksiin omilla ilmeillään ja ikuistaa ilmeet sitten valokuvakollaasiksi.

Pelaaminen on kiireetöntä. Lapsi voi tutustua peliin omaan tahtiinsa ja haluamassaan järjestyksessä ilman aika- tai pistelaskua. Reima Räiske on värikäs ja yksinkertainen pelata. Se on hauska tapa opetella tunnetaitoja leikki-ikäisen kanssa.

Lisää Reimasta voit lukea täältä.

Bigalus Pikku Kakkosen sovellus

Bigálus

Vähän isommillekin sopivassa Bigálus-pelissä ajetaan moottorikelkalla ja otetaan kiinni poroja. Kun poron saa napattua, se kuljetetaan takaisin kotiin poroerottelua varten.

Ei niin helppoa kuin aluksi voisi luulla!

Peli on vauhdikas ja tarjoaa pelaajalle vähän haastettakin. Toisaalta hyppyreistä hyppiminen ja kelkalla huristelu läpi talvisen maiseman on niin kivaa, että välillä toivoo, ettei sitä poroa heti saisikaan kiinni.

Peliä pelataan ruudun alalaidan nappuloilla. Toisella kädellä painetaan kelkan kaasua ja toisella ohjataan kelkkaa ohi esteiden. Jos pelaaja törmää esteeseen, matka tyssää siihen. Onneksi yrittää voi niin monta kertaa, kuin tarve vaatii. Porojen lisäksi tarkoitus on kerätä lahjapaketteja, jotka tarjoavat tietoa poronhoidosta ja saamelaiskulttuurista.

Pelin on tehnyt muitakin tosi kivoja lastenpelejä toteuttanut Kapu Toys. Sisältö on suunniteltu yhteistyössä Yle Sápmin lastentoimituksen Unna Junnán kanssa. Pelissä on hieman puhetta, ja sitä voi pelata pohjois-, inarin- ja koltansaameksi sekä suomeksi.

Lataa Pikku Kakkosen sovellus ilmaiseksi tästä: iOS, AndroidKategoriat:Pelit

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *