Jättitabletti laittaa pelaajan liikkumaan – telkkarinkin se voi korvata

Yhteistyössä: Kuori Oy

Mikään ei ole mukavampaa kuin lösähtää sohvalle vähän pelailemaan tabletilla. Lapselle pelihetki on pitkän päivän jälkeen ansaittu, mutta toisinaan olisi mukava puuhailla yhdessä ja saada (itse kukin) ylös sieltä sohvannurkasta.

Saimme kokeiltavaksemme suomalaisen Kuori Oy:n kehittämän Yetitabletin ja samalla hieman uutta näkökulmaa peli-iltoihimme.

Kyseessä on 55-tuuman näytöllä varustettu Android-tabletti, jolla voi pelata ja katsella ohjelmia kuten miltä tahansa muultakin älylaitteelta.

Käytön kannalta ainoa ero tavalliseen tablettiin on koko, ja siksi laitteen käyttö onkin tuttua: Google Playsta ostetaan sovellus, ja aletaan pelata.

Pelaamisen lisäksi tabletilla voi katsoa elokuvia esimerkiksi Netflixin kautta, ja lastenohjelmia Yle Areenasta. Myös Youtubea on laitteella hauska selailla. Tottakai ihan tavallinen nettisurffauskin onnistuu.

img_3020

Testitenava innostui laitteesta saman tien sen nähdessään. Sain heti listan pelejä, joita laitteelle pitäisi nyt-ihan-heti asentaa. Suosikkipeliksi parin päivän kokeilujakson aikana muodostui Möllit, jota pystyy pelaamaan neljäkin pelaajaa samaan aikaan.

Isolla näytöllä pelikokemus on hieno, sillä tabletin ääreen mahtuu hyvin palloilemaan useampi henkilö eivätkä kädet peitä ruutua yhtä aikaa sohiessaan. Isompi pelialusta muuttaa myös ergonomiaa. Tavallisesti pelissä tehtävä etusormen sipaisu jättiruudulla vaatii jo vähän käden ojentelua.

”Mä haluun taas pelata sitä telkkaria”

Lapsen pelaamista olikin hauska katsella, sillä se sisälsi aikamoista koreografiaa. Tietysti käsillä huidottiin sinne tänne, mutta välillä myös askellettiin näyttöä katseella arvioiden eteen ja taakse. Tanssiksikin pistettiin.

Niin, sovelluksen äänimaisema saa näin seisaaltaan pelaten uuden merkityksen. Musiikin tahdissa voi hytkyä ja voiton fanfaarien tahdissa tanssahdella. Sääli, etten tajunnut laittaa lapselle askelmittaria. Liikuttua tuli takuulla paljon.

Möllien lisäksi pelasimme muun muassa nukkekotipeli Toca Life: Farmia, nokkeluutta vaativaa Mekoramaa ja tarinallista Mikko Mallikas -peliä. Lapsi haaveksi myös jättikokoisesta Minecraft-sessiosta.

img_3319

Pelaamisen lisäksi katsoimme Yetitabletilta Netflixiä. Tavallisesti lapsi katsoo lastenohjelmat omalta tabletiltaan, sillä Areenan ja Netflixin käyttö tv:n kautta on hänelle (ja välillä äidillekin) hieman liian monimutkaista.

Jättitabletin hyvä puoli on se, että koska se toimii kosketusnäyttöineen ja yksinkertaisine käyttöliittymineen kuin mikä tahansa tabletti, kuka vain osaa tökätä pelit ja muut sovellukset auki ilman tekniikkavelhojen opastusta. Laitetta on mahdollista ohjata myös ilmahiirellä, joten sohvalta katselu onnistuu myös.

img_3390

Ison laitteen sijoittaminen olohuoneen sisustukseen onkin sitten ”pikkuinen” haaste. Toisaalta, laite vie saman verran tilaa kuin iso televisio. Pelkäksi pelilaitteeksi jättitabletti onkin varsin hintava, mutta jos se korvaisi television kokonaan, olisi hintakin paremmin perusteltavissa.

Suurin osa ohjelmistahan on joka tapauksessa katsottavissa Ruudun, Katsomon ja Areenan kaltaisista palveluista suoraan sovelluksen kautta.

Siinä vaiheessa, kun telkkari menee seuraavan kerran vaihtoon, on tällainen tabletti ihan pohdinnan arvoinen vaihtoehto.

Postaus on tehty yhteistyössä Kuori Oy:n kanssa. Lisätietoa laitteen hinnasta ja teknisistä tiedoista saat täältäKategoriat:Yleiset artikkelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *