Guider Game opettaa maahanmuuttajanuorille arjen taitoja ja suomalaisia tapoja

Tällä kertaa esittelyssä ei poikkeuksellisesti ole lastenpeli, vaan teineille ja nuorille aikuisille suunnattu hyötypeli Guider Game, jonka avulla maahanmuuttajanuori pääsee tutustumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Peli on mielestäni aivan loistava esimerkki siitä, miten oppimiseen saa älylaitteen avulla konkretiaa sen sijaan, että vaikean ja monimutkaisen asian lukisi kirjasta tai oppaasta.

guider game

Arjen tarpeisiin teknologiaa tuottavan Gamu ry:n pelissä opetellaan suomalaisen yhteiskunnan toimintaa ja tavallisista arjen haasteista selviytymistä.

Guider Game alkaa kotoa, missä pähkäillään talvivaatteiden valintaa ja jätteiden kierrätystä. Vähitellen edetään hankalampien asioiden pariin. Eteen tulee minipelien muodossa esimerkiksi pankkiautomaatin käyttöä, talouden hallintaa, urapolkuja ja työnhakua.

Guider game

Apua tarjoavien viranomaisten palveluja käydään läpi. Samoin suomalaiseen yhteiskuntaan tyypillisiä perhemuotoja. Mukana on myös kuvatarinoita, jotka selventävät kulttuurimme kummallisuuksia, miksi naapuri ei tervehdi tai miksi bussissa joka toinen paikka on aina vapaana.

Ensisijaisesti ilmaispeli on suunnattu maahanmuuttajanuorille, mutta siitä on oma, hieman riisutumpi versionsa myös suomalaisille, mikä mielestäni onkin oikein oivallinen tietopläjäys kenelle tahansa itsenäistyvälle nuorelle.

guider game

Guider Game etenee lyhyehköjä kirjallisia ohjeita seuraamalla ja se on tarjolla suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, arabiaksi, somaliksi, dariksi ja kurdiksi. Siitä on varmasti käytännön apua sellaisellekin oppijalle, jolle pitkien tekstien sisäistäminen tuottaa vaikeuksia.

Tähän peliin kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli tekee töitä nuorten parissa!

Lue lisää pelin omilta nettisivuilta!Kategoriat:Opetuspelit, Yleiset artikkelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *