Lastenohjelma: Reipas Muru näyttää mallia teknologian käytössä

Oletteko huomanneet Pikku Kakkosessa mainion Murun, joka käyttää ketterästi älylaitteita ja opettaa lapsille, että tiede on kivaa?

Ohjelma on pyörinyt jo tovin, mutta itse bongasin sen eräästä nettikeskustelusta vasta nyt alkuvuodesta ja ihastuin heti ikihyviksi.

Ohjelman pääosassa on Muru-tyttö, joka ratkaisee ongelmia, käy tähtitiedekerhossa ja käyttää tablettiaan monin tavoin iloksi ja hyödyksi.

Muru antaa mallin älylaitteiden fiksuun käyttöön. Milloin tutkitaan laitteiden avulla lemmikin terveydentilaa, milloin etsitään netistä tietoa järven asukkaista. Tietenkin myös pelataan, ja sähköttömästä päivästäkin selvitään.

Ohjelma kertoo raikkaalla ja positiivisella tavalla nykylasten arjesta. Se miellyttää itseäni siinäkin mielessä, että pääosassa on reipas, nokkela ja monin tavoin samastuttava tyttöhahmo.

Sarja perustuu amerikkalaiseen Dot-lastenkirjasarjaan, jonka kirjoittaja Randi Zuckenberg on muuten myös Facebookin perustajan, Mark Zuckenbergin sisko.

Kirjoja ei tietääkseni ole toistaiseksi käännetty suomeksi. (Vink vink, hyvät kustantajat!)

Ohjelma nähdään Pikku Kakkosessa keskiviikkoisin. Jaksot löytyvät koska tahansa katsottaviksi myös Lasten Areenasta.Kategoriat:Yleiset artikkelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *