Siilinpoikasen satusovellus tarjoaa rauhallista kuunneltavaa ja pelattavaa pikkuihmisille

Samu Siili: Matkalla kotiin on kaunis satusovellus, jossa on mukana hauskoja minipelejä. Metsään eksyvästä siilinpoikasesta kertovan tarinan voi lukea itse tai kuunnella valmiiksi ääneen luettuna.

Peli on suomalaisen Valorbyten käsialaa. Kielivaihtoehtoja on neljä: suomi, englanti, ranska ja espanja, joten pelaaminen käy myös pienestä kielikylvystä.

samu siili matkalla kotiin

Sovellus koostuu satukirjasta ja minipeliosiosta. Tarinassa siilinpoikanen harhailee metsässä ja kysyy apua eri eläimiltä. Satu on sympaattinen ja hieman jännittäväkin, mutta loppu on tietenkin onnellinen.

Satu etenee rauhalliseen tahtiin, ja kieli on selkeää. Lukemista tahdittavat pienet tehtävät, jotka pitävät kuulijan kiinnostusta yllä. Kuvitus on kaunista, niin kuin satukirjassa kuuluukin.

Sadun kuuntelun jälkeen tarjolla on kolme aiheeseen liittyvää minipeliä, joissa arvataan eläimiä niiden ääntelyn perusteella, kootaan palapelejä sekä etsitään sadun hahmoja metsämaisemasta.

Peli sopii noin 2-5-vuotiaille lapsille, ja se on aivan erinomainen myös lapsen ja aikuisen yhdessä katseltavaksi.

Sovelluksen kautta luettava ”kirja” on perinteistä kuvakirjaa vauhdikkaampi ja elävämpi, mutta toisaalta paljon leppoisampi kuin vaikka tv:n lastenohjelmat. Lisäksi se aktivoi lasta ihan eri tavalla kuin kumpikaan edellä mainituista.

Mielestäni satujen kuuntelu interaktiivisen sovelluksen kautta on aivan oivallinen uusi tapa kuluttaa lastenkirjallisuutta.

Pieni kirjastollinen satuappeja tabletilla täydentää mukavasti lastenhuoneen kirjahyllyn tarjontaa ja tutustuttaa lapsen tarinoiden maailmaan kivasti pelaamisen lomassa. Näitä saisi olla siis enemmänkin!

Samu Siili -sovellus on käyttöliittymältään selkeä ja pienelle lapselle helppokäyttöinen.

Mukana ei ole mainoksia tai nettilinkkejä, ja vanhemmille suunnatut kieliasetuksetkin ovat lapsilukon takana.

Koko tarinan kuunteluun menee noin puolisen tuntia tehtävien suorittamisnopeudesta ja lapsen omasta kuvien ihmettelytahdista riippuen. Tarinan voi jättää halutessaan kesken ja jatkaa sitä myöhemmin. Sovelluksen etusivulla on nappi, josta kesken jääneen tarinan saa alkamaan alusta.

Katso sovelluksen esittelyvideo tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Samu Siili: Matkalla kotiin
Androidille se löytyy täältä: Samu Siili: Matkalla kotiinKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *