Suomea puhuva DragonBox tekee matikasta värikästä ja hauskaa

DragonBox on hauska lastenpelisarja, joka opettaa pienille pelaajille matemaattista ajattelua söpöjen noomien avulla.

Sarjaan kuuluva DragonBox Numbers on nyt toukokuun ajan iOS-laitteille ilmainen. Normaalisti peli maksaa 7,99 euroa.

DragonBox-pelit poikkeavat monesta muusta matikkapelistä siten, että tarkoitus ei ole aloittaa matematiikan opiskelua numeroiden tunnistamisesta ja niiden järjestämisestä yhdestä kymmeneen.

DragonBoxin idea on enemminkin kasvattaa lapsen ymmärrystä siitä, mitä luvut todella ovat ja mitä niillä voi tehdä.

Pelihahmot, noomit, ovat ikään kuin lukumääriä. Pieni violetti on yksi, vähän isompi keltainen kaksi ja punainen pitkä kolmonen. Hahmot ovat iloisen ja symppaattisen näköisiä ja kannustavat lasta leikkiin. 

DragonBox Numbers on suunnattu noin 4-8-vuotiaille, joten leikki ja huumori ovatkin pelissä vahvasti läsnä.

Noomeja yhdistämällä ja jakamalla lapsi oppii lukumäärien perusidean. Kahdesta ykkösestä tulee kakkonen ykkösestä ja kakkosesta kolmonen ja niin edelleen.

Hahmoja yhdistetään niitä toisilleen ”syöttämällä” ja jaetaan osiin sormella keskeltä katkaisemalla. Samalla suomenkielinen puheääni kertoo mitä lukuja yhdistettiin tai jaettiin. Peruspelaaminen on siis hyvin yksinkertaista ja konkreettista.

Noomeja voi yhdistellä vapaasti hiekkalaatikko-osiossa, missä hahmoihin ja lukumääriin saa tuntumaa vapaan leikin kautta.

Lisäksi sovellus sisältää minipelejä ja pulmatehtäviä, missä noomien kanssa puuhataan muun muassa juoksuradalla ja niistä mallin mukaan kuvioita muodostamalla.

Värikkäiden ja iloisten hahmojen avulla oppiminen tuntuu hauskalta. Metodi lienee hauskuuden lisäksi myös tehokas, sillä noomien kanssa oppiminen on käytössä monessa koulussakin.

DragonBox Numbers on tarjolla kahdeksalle eri kielelle. Pelin saa puhumaan muun muassa suomea ja ruotsia. Luku- tai kirjoitustaitoa ei siis pelaamiseen vaadita. 

Voit hankkia pelin iOS-laitteellsi tästä: DragonBox Numbers
Androidille peli löytyy täältä: DragonBox NumbersKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: