Opettavaisia ja hauskoja pelejä pikkuisille etäpäiväkotilaisille

Kokosin aiemmin listan opettavaisista peleistä kotikouluun. Tällä kertaa vuorossa ovat päiväkoti-ikäiset, jotka eivät tällä hetkellä pääse saamaan päiväkotiin varhaiskasvatusta.

Mukaan valitut sovellukset ovat opettavaisia ja hauskoja. Ne ovat niin helppoja, että pienikin lapsi pärjää niiden kanssa yksikseenkin, viimeistään kevyen opastuksen jälkeen. Ei siis haittaa, vaikka vanhempi jättäisi natiaisen pelien pariin silloin, kun tarvitsee pienen hetken vaikkapa töilleen.

Eniten peleistä saa kuitenkin irti silloin, kun vanhempi on mukana pelaamassa, auttamassa ja sanoittamassa ruudun näkymiä. 

 

Lolan matikkaseikkailu

Nimestään huolimatta söpö Lola Panda -peli ei ole pelkkää laskemista. Tässä pelissä matematiikka aletaan alkeista. Yhteen ja kahteen laskemisesta ja erilaisen kalan tunnistamisesta neljän otuksen joukosta. 

Vähitellen edetään vaikeampiin tehtäviin, joita suorittamalla saa kolikoita. Kolikoilla pelihahmolleen voi ostaa vaatteita ja esineitä.

Peli on paitsi opettavainen myös hauskaa tekemistä seikkailupelin muodossa. Helpoimpia tehtäviä ja pelituntumaa saa kokeilla ilmaiseksi ennen ostopäätöstä. Koko peli on kuukausimaksullinen, ja se sopii lapsille noin neljästä ikävuodesta ylöspäin. 

Kannattaa testata myös muita Lola-pelejä, joita löytyy usempia sekä iOS- että Android-laitteille.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Lolan matikkaseikkailu

Sago Mini Pentuesikoulu

Yhdistämällä opettavaisuuden ja pieruhuumorin ei voi lastenpelissä mennä kauheasti vikaan.

Söpösti toilailevat koiranpennut seikkailevat värikkäässä ja suloisessa sovelluksessa, jossa opetellaan muun muassa numeroita, yhdistetään muotoja ja värejä sekä musisoidaan. Peli on helppokäyttöinen varmasti viihdyttävä myös lapsen näkökulmasta.

Pentuesikoilu on muuten puheeton ja tekstitön, mutta numerot yhdestä kymmeneen kuullaan englanniksi puhuttuna.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Pentuesikoulu
Androidille peli löytyy täältä: Sago Mini Puppy Daycare

Matikkaa 3-6-vuotiaille

Jo vähän vanhempaa pikkulasten matikkapeliä on päivitetty ahkerasti ja se on oikein kelpo näin vuosienkin jälkeen.Pelissä opetellaan muun muassa numeroita sekä laittamaan asioita suuruusjärjestykseen. Ohjeet tulevat suomeksi puhuttuina, ja ote on edellä mainittua Lola-peliä ”asiallisempi” eikä mukana ole tehtävien lisäksi ylimääräistä leikkiä. 

Peli alkaa helpoilla tehtävillä, joissa eri esineitä lajitellaan ja yhdistetään toisiinsa. Pitää esimerkiksi etsiä värin perusteella sukkien parit ja pohtia, josko avain ja lukko sopisivat toisiinsa. Myöhemmin edetään suurimman ja pienimmän tunnistamisen kautta numeroihin ja laskemiseen.

Peli on melkoisen hintava, mutta sitä saa kokeilla ilmaiseksi. Kieli valitaan vanhempien valikosta näytön yläkulmasta.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Matikkaa 3–6-vuotiaille

Eläinten juhlat

Värikkäässä ja mukavan verkkaisesti etenevässä pelissä kuunnellaan ihania eläinloruja ja harjoitellaan tunnistamaan riimejä minipelien avulla. Lukutaitoa ei tarvita, sillä sovellus on suomeksi puhuttu.

Peli kehittää lapsen kielitajua ja auttaa tunnistamaan, mikä rimmaa vaikkapa korun tai vaarin kanssa. Heti ei tarvitse osata, vaan yrittää saa uudelleen ja uudelleen. Palkinnoksi onnistumisista pääsee kuuntelemaan aina uusien eläinten nimikkorunoja.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Eläinten juhlat
Androidille se löytyy täältä: Eläinten juhlat

Pepi Bath

Tässä pelissä käydään läpi hygienia-asioita. Perin ajankohtaisen käsienpesun lisäksi pelaaja pääsee muun muassa niistämään pelihahmonsa nenän ja harjaamaan sen hampaita. Värikkäässä ja humoristisessa sovelluksessa on mukana myös vessa-asioita, kylpemistä ja vaatehuoltoa.

Peli ei sisällä puhetta tai tekstiä, mutta sen avulla aikuinen voi käydä toimia lapsen kanssa läpi Toki peli sopii mainiosti myös lapsen yksin pelattavaksi.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Bath
Androidille peli löytyy täältä: Pepi Bath

Satusaapas

Satusaapas ei ole peli, vaan sovellus, joka sisältää Päivi Tuulikki Koskelan kirjoittamia satuja ääneen luettuina.

Sadut ovat lyhyitä ja opettavaisia. Lisäksi tarinoiden perässä on kysymyksiä, joiden avulla vanhempi voi käsitellä kuultua yhdessä lapsen kanssa.

Sovelluksen ilmaisversiossa on viisi satua, ikään kuin maistiaisena. Halutessaan satuja voi ostaa lisää. Yhteensä palvelun kautta on mahdollisuus lukea ja kuunnella 150 satua.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Satusaapas

Pango Kumo

Pango Kumon parissa opitaan sääilmiöitä ja vuodenaikojen vaihtelua. Pelin päähenkilö on sympaattinen pilvi, jonka ulkomuoto muuttuu säiden myötä. Sadetta saa aikaa tökkäämällä ja välillä ukkostaakin. Peli sopii noin 2-4-vuotiaille ja kertoo lapselle leikin lomassa veden kiertokulusta, vuodenajoista ja sateen tehtävistä.

Pelin käyttöliittymä on todella yksinkertainen. Myös kiltinnäköinen hymyilevä pelihahmopilvi on omiaan pienten pelaajien kaveriksi.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Kumo
Androidille peli löytyy täältä: Pango Kumo
Saatavana myös Amazonin sovelluskaupasta

Pikku Kakkosen sovellus

Pikku Kakkosen sovellus sisältää kehittävää, opettavaista ja viihdyttävää digitaalista puuhaa sekä taaperoille että isommille lapsille. Sovellus on suomeksi puhuttu ja siinä on paljon värikästä tutkittavaa, monta minipeliä sekä lastenohjelmista tuttuja hahmoja.

Erinomainen (ja ilmainen) valinta ihan pienimmille pelaajille! Aikuisen avustuksella sisältöä voi käyttää vaikkapa värien tai kellonaikojen opetteluun.

Lataa iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkonen
Androidille sovellus löytyy täältä: Pikku Kakkonen

pelejä taaperolle

Puzzle Shapes

Tarkoitus on tunnistaa värejä ja muotoja sekä rakentaa mallin mukaan yksinkertaisia 3D-rakennelmia. Laskemistakin tulee harjoiteltua.

Tehtävänä on esimerkiksi raahata pinkki tähden muotoinen kappale sormella samanlaisen palikan päälle tai yhdistää palikat, joissa on yhtä monta pistettä. Pitkälti pelissä on siis kyse parien tunnistamisesta. Epäonnistuminen ei haittaa eikä virheitä lasketa. Kokeilla voi niin monta kertaa, että onnistuu.

Tehtäviä on yli 200 ja ne vaikeutuvat vähitellen. Peli sopii yli 2-vuotiaille.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Puzzle Shapes
Androidille peli löytyy täältä: Puzzle Shapes

 

pelejä taaperolle

Pikku Toukka Paksulainen

Ihanan Pikku toukka paksulaisen sovellukset ovat ihan niitä parhaita pelejä taaperoille ja leikki-ikäisille. Tässä pelissä toukan kanssa opitaan muotoja ja värejä.

Pelissä ei ole puhetta, vain rauhallista musiikkia. Pienimmät saavatkin pelistä eniten irti aikuisen kanssa yhdessä pelatessa: äiti tai isä voi näin sanoittaa ruudulla näkyvät asia. ”Katso punainen kolmio” tai ”mikäs väri tuo olikaan?”.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: The Very Hungry Caterpillar – Shapes and Colors
Androidille: The Very Hungry Caterpillar ShapesKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *