Ruotsia pikkulapsille – Mini Lobes on hauska tapa oppia kieltä

Ruotsia puhuva lastenpeli on paitsi kivaa tekemistä ruotsinkielisille lapsille myös muun kielisille hyvä tapa opetella uutta kieltä.

Värikkäässä ja sympaattisessa Lilla Språklådan -sovelluksessa kuullaan yksinkertaisia sanoja ja lauseita ruotsiksi puhuttuina. Peli on mitä mainioin tapa tutustuttaa 3-5-vuotiaat lapset kevyellä tavalla ruotsin kieleen.

Peli on osa ruotsalaista Mini Lobes -sarjaa, jossa on muitakin kieltä ja matematiikkaa opettavia pelejä. Ruotsin kielestä innostuneen kannattaa katsastaa sarjan muutkin osat!

mini lobes ruotsia lapsille

Lilla Språklådanissa peli alkaa valitsemalla aihepiiri. Mukana on numeroita, värejä, kehon osia, sanojen alkukirjaimia. Lisäksi käydään läpi käsitteitä kuten takana, edessä, ylhäällä ja alhaalla.

Mukana on myös eläinten nimiä sekä fraaseja, joiden avulla oppii kertomaan nimensä ja ikänsä.

Kun aihepiiri on klikattu, aletaan käydä läpi ”tietokortteja”. Peli kysyy esimerkiksi ruotsiksi ”paljonko kello on”, kun korttia napauttaa, kertoo ääni vastauksen. Sanat ja kysymykset ilmestyvät ruudulle myös kirjoitettuina ja halutessaan puheäänen saa myös pois.

Pelkällä naputtelulla, kuuntelulla ja värikkäitä kortteja katselemalla saa haltuunsa vähitellen yli 100 ruotsinkielistä sanaa.

Mini lobes språklådan

Peli sopii erinomaisesti suomenkielisiin perheisiin, joissa halutaan opetella asioiden ja esineiden nimiä ruotsiksi. Ja totta kai se on omiaan myös ruotsia äidinkielenään puhuville pikkulapsille! Heillehän peli on alun perin tehty.

Lilla Språklådan on ainakin tämän postauksen kirjoitushetkellä ilmainen, mainokseton ja lisämaksuton.

VINKKI: Suomea tai muitakaan kieliä ei ruotsin lisäksi sovelluksessa ole, joten ummikkopelaaja voi ainakin aluksi hyötyä siitä, että mukana pelaamassa on vähintään auttavasti ruotsia osaava aikuinen vähän suomentelemassa ja katselemassa sovellusta lapsen kanssa yhdessä.

Voit hankkia pelin iOS-litteellesi tästä: Minilobes – Lilla Språklådan
Androidille se löytyy täältä: Minilobes – Lilla SpråklådanKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *